duminică, 20 mai 2018

LA MULȚI ANI

VIOREL GAVRILĂ  - 20 mai 1961, București



În anul 1980 este absolventul Liceului de muzică „George Enescu” din București.Debutează în radio  cu melodiile Un cântec nou și  Noi.
În anul 1985 , participă la Festivalul de muzică ușoară de la Mama unde pentru melodia Să nu știi miciodată  - primește Premiul Uniunii Tineretului Cimunist. La Concursul „Melodii '84”melodia Nu vă mirați obține Premiul al III-lea. Din acest an, este dirijor la secția de estradă a Teatruui Municipal din Ploiești.



În anul 1986, scrie muzica pentru spectacolul de revistă Și cu melodie și cu veselie 
În anul 1987, participă la Festivalul Cântecul Ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea” unde pentru melodia Un ceas de împlinire  obține mențiune.La Concursul Cântecului politic pentru tineret, melodia Tinerețe cântec minunat, obține mențiune. În acest an, scrie muzica pentru spectacolul de revistă Aventuri la hanul piraților
Din anul 1988 intră în Uniunea Compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. În acest an, scrie muzica pentru spectacolul de revistă Alerg după o srea.
În anul 1989, scrie muzica spectacolului de revistă Nevastă-mea se răzbună   comedie  muzicală , textul Eugéne Labiche, în anul  1989. În acest an susține concertul  de muzică ușoară  Melodii, Melodii  .
În anul 1991  participă la Festivalul “Mamaia“  unde pentru meldoia Dă doamne cântec, textier: Eugen Rotaru; interpret: Laura Stoica obține premiul al II –lea la secțiunea creație.
În anul 1992, participă la Festivalul internațional „București 1992” unde obține premiul al III-lea
În anul 1996,  participă la Festivalul “Mamaia'96 ”  unde pentru melodia Cine oare? – interpret: Aurelian Temișan  obține premiul al III –lea la secțiunea Prime Audiții.
În anul 1997 conduce orchestra emisiunii “Sarabanda”,emisiunea difuzată pe postul de televiziune  TVR1.  Începând din acestan  pregătește concurenții la secțiunea interpretare la Festivalul Național „Mamaia”.
În anul 1999,  participă la Festivalul “Mamaia'99” unde pentru melodia Și dacă viața mea  - textier: Roxana Popescu; interpretă; Nico obține premiul al II –lea la secțiunea creație.
În anul 2001 conduce orchestra emisiunilor “Nopatea târziu cu Mircea Badea” și “Strict autetic”, emisiuni difuzate pe postul de televiziune Antena 1

Sursa
1) MERIDIANELE CÂNTECULUI – Autor: Daniela Caraman Fotea
Editura: Muzicală; 1989 , București
2) MUZICIENI DIN ROMÂNIA  - LEXICON VOLUMUL 3 – Autor: Viorel Cosma; Editura Muzicală - București 2000




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu