luni, 30 aprilie 2018

ISTORIA ROCKULUI ROMÂNESC


FORMAȚIA MONDIAL


MONDIAL: formaţie pop-rock  formată în 1966  la Bucureşti. Componența inițială a formației era: Romeo Vanica  (27 octombrie 1945, Bucureşti – 24 aprilie 2014 )– compozitor;  Gabriel Drăgan (21 dec. 1946 - 25 martie 1995) voce ;  Radu Stoica (18 martie 1948) – voce; Filip Merca (28 noiembrie 1948, Tulcea) bas, lider ; Gabriel  Litvin (11 sept. 1950) chitară; Dragoș Vasiliu (23 August 1946 Bucureşti) -  chitară; Florin Dumitru  (18 dec 1946 - 22 iunie 2002 Los Angeles), drms. Activează la Casa de Cultură a Sindicatelor  “Grigore Preoteasa” și la Club “303” al Institutului Politehnic din București. În anul 1968, participă la Festivalul Artei Studențești de la Iași, unde obțin Premiul I. Conducerea muzicală este preluată de Mircea Drăgan (20 mai 1945). În anul 1969 Florin Dumitru părăsește formația fiind înlocuit cu Mișu Cernea (13 februarie 1950). În anul 1970 formația pleacă într-un turneu în URS care va ține 45 de zile. La sfârșitul anului Radu Stoica și Dragoș Vasiliu părăsesc formația, căreia i se alătură Vlad Gabrielescu – voce chitară. În anul 1971 Vlad Gabrielescu părăsește formația, fiind înlocuit cu Sorin Tudoran.  În același an apare albumul Mondial . În anul 1972 componența formației era următoarea:  Gabriel Drăgan; Mircea Drăgan; Mișu Cernea și Sorin Tudoran. În anul 1973 Sorin Tudoran este înlocuit cu Iuliu Merca. În anul 1973 componența formației era următoarea:  Iuliu Merca; Filip Merca; Nicolae Enache și Puiu Hațegan. Mondial continuă turneelor în țară și în localuri de pe litoral. În anul 1974 Puiu Hațeganu și Iuliu Merca părăsesc formația fiind înlocuiți cu Cornel Liuba și Egri Iosif. În anul 1975 Iuliu  Mercare revine în trupă. În anul 1977, Iuliu Merca părăsește formația iar Doru Tufiș se alătură trupei pentru un an. În anul 1979 formația se dizolvă; Filip Merca și Hrișcu se stabilesc  în Statele Unite; Sorin Tudoran, Cornel Liuba și Idu Barbu se stabilesc în Germania, Gabriel Litvin se stabilește în Canada. În anul 1997 în luna noiembrie, la inițiativa scriitorului Horváth Dezideriu, ia naștere Fundația  Mondial, în al cărui obiect de activitate intră și organizarea festivalului “Iubire, bibelou de porțelan” în memoria marii voci care a fost Gabriel Drăgan. Pentru prima ediție grupul Mondial se reface , apărînd pe scenă pe data de 29 martie 1998, în formula: Romeo Vanica; Mircea Drăgan; Mișu Cernea;Vlad Gabrielescu; Dragoș Vasiliu; Doru Tufiș; invitați: Mihai Godoroja, voc; Radu Ghencea voce; Claudiu Mirică voce. În noiembrie 2002 are loc cea de-a doua ediție a Festivalului. 
   Sursa: Rock pop folk…Remix – Autori: Daniela Caraman Fotea & Cristian Nicolau; Editura Humanitas Educational -2003





duminică, 29 aprilie 2018

LA MULȚI ANI

LUCIA DUMITRESCU  29 APRILIE 1990, Buzău



În singurătate  îşi face Vise iar cu ajutorul muzicii îşi exprimă sentimentele Te-am iubit, Dagostea mea .
       Urmează cursurile Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu” din Bucureşti. Ia lecţii de pian şi de tehnică vocală împreună cu compozitorii: Cornel Fugaru, George Natsis şi Xenti Stănescu (pian).
Prezentată numeroase emisiuni la postul Radio România Actualităţi, împreună cu Daniel Horhocea și cu Titus Andrei.
A făcut parte din orchestra emisiuni O-LA LA, emisiune difuzată pe postul PROTV.
În anul 1997, participă la Festivalul de muzică uşoară pentru copii  „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare unde obţine premiul I.
În anul 1998, participă la Festivalul  de muzică uşoară pentru copii  „Ti Amo” de la Oneşti unde obţine premiul I. Același premiul îl obține la Festivalul de muzică uşoară pentru copii  „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare.
În anul 1999 devine membra grupului „Şcoala minivedetelor ”, care s-a desfăşurat la PRIMA TV şi TVR sub îndrumarea lui Titus Munteanu şi Danei Mladin. Participă la Festivalul Naţional „Steluţele mării” de la Constanţa  unde obţine premiul II. La Festivalul  „Ti Amo” de la Oneşti, obţine premiul I.
În anul 2000 participă la Festivalul  „Ti Amo” de la Oneşti unde obţine premiul III.
În  anul 2001, participă la Festivalul Naţional „Mamaia copiilor ” unde obţine premiul I. La emisunea concurs „Ploaia Steluţelor ” emisiune difuzată pe postul TVR 1, unde a imitând-o pe interpreta Whitney Houston, interpretează melodia I will Aways love you  obţine trofeul concursului. La Festivalul  „Ti Amo” de la Oneşti obţine premiul I. În acest an are și două participări internaționale.La Festivalul Internaţional „Veo veo” ţinut în Spania unde obţine, Premiul II al festivalului şi Premiul I la secţiunea interpretare.La  Festivalul Internaţional „Steaua de aur”  ţinut în România, la secţiunea interpretare adolescenţi pentru interpretarea melodiei Dacă vreau aprind o stea  – compozitor Marius Ţeicu  obţine trofeul festivalului.

În anul 2002, participă la Festivalul Naţional „Steluţele mării” de la Năvodari unde obţine premiul I.
În anul 2003, participă la Festivalul Internaţional Slavinschi Bazaar  ţinut la Belarus unde obţine Premiul II la secţiunea interpretare. La Festivalul Internaţional al Nilului de cântece pentru copii din Egipt -  secţiunea creaţie. Pentru  melodia I belive – compozitor Cornel Fugaru, obţine împreună Premiul I. Același premiu îl obține și la Festivalul Internaţional „Veo veo” ţinut în Spania  secţiunea interpretare
În anul 2004, participă la Festivalul Naţional Sulina 2004 unde obţine premiul I
La Festivalul Naţional de interpretare  de la Năvodari unde obţine Trofeul festivalului. Obține trofeul și la Festivalul Naţional „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare. În acest an participă și la Festivalul Internaţional „Steaua de aur”  ţinut în România, secţiunea interpretare adolescenţi unde pentru interpretarea melodiei I Love You obţine: trofeul festivalului. Cu această ocazie „Jurnalul Naţional” o declară  omul zilei .
În anul 2005, participă la Festivalul Naţional Dan Spătaru de la Medgidia    unde obţine Trofeul festivalului. Festivalul Naţional Sulina 2005 unde obţine Trofeul. Participă la Festivalul Internaţional al Tinereţii ţinut la Bucureşti. Obţine Premiul I la secţiunea interpretare, iar melodia  E Prima iubire compozitor George Natsis , obține Premiul I la secţiunea creaţie. La Festivalul Internaţional Balkan Festival ţinut în Turcia, obţine premiul pentru cea mai bună voce şi cea mai bună prestaţie scenică oferit de Academia de arte din Turcia. În același an participă și la Festivalul Internaţional al Nilului de Cântece pentru copii din Egipt. Pentru melodia Good bye  my friend  for Ever compozitor Cornel Fugaru, obţine Premiul I.
În anul 2006, participă la Festivalul Naţional Iulian Andreescu de la Turnu Severin   unde obţine Trofeul festivalului. La Festivalul Naţional Aurelian Andreescu  de la Bucureşti, obţine Premiul I.Același Premi I îl obține la Festivalul Naţional Cântecul oraşului   de la Râmnicu Sărat – Buzău, la Festivalul  de la Amara. La Festivalul Naţional constelaţii dunărene  de la Galaţi obţine tot Premiul I. În acest an participă la Festivalul Internaţional al Tinereţii ţinut la Costineşti, unde melodia Te-am iubit cu adevărat, compozitor George Natsis obţine Premiul I la secțiunea creație. La Festivalul Internaţional „Cesme” Izmir  - Turcia, unde obţine Premiul III
În anul 2007, participă la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia 2007” unde   pentru piesa În singurătate  obţine Trofeul festivalului, Premiul I și Premiul de excelenţă pentru interpretarea din partea postului Radio România. La Festivalul Callatis primeşte  Premiu de excelenţă Radio România pentru merite deosebite în muzica românească pentru copii şi tineret. La Festivalul Naţional Nufăr Alb ţinut la Tulcea unde obţine Premiul I. În același an obține și trofeul Festivalul Naţional Ghiocelul de aur de la Alexandria. Participă la Festivalul Internaţional „Vocea Asiei” de la Astana, de la Kazahstan unde obţine premiul pentru cea mai bună interpretare. La Festivalul Internaţional Şcolar „Anapie” ţinut la San Nicandro Garganico  - Italia unde obţine Premiul I.
În anul 2008, participă la Festivalul Internaţional „Slaviansky Bazar” din Belarus unde obţine Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese din repertoriul slavon.  La Festivalul Internaţional Şcolar „Anapie” ţinut la San Nicandro Garganico  - Italia obţine Premiul I.
În anul  2009, face parte din echipa care a reprezentat România la care Eurovision ținut la Moscova. Ea a fost bakingul vocals la piesa The balkanik girls interpretată de Elena Gheorghe
În anul 2010 s-a calificat la finala selecţiei naţionale pentru Eurovision cu piesa See you in Heaven Michael.
În anul 2010, participă la Festivalul Naţional de Muzică Ușoară Mamaia 2010 – secțiunea creație, Pentru melodia La  umbra ta muzica Dragoș Dincă  obţine Premiul I
Sursă:  http://www.luciadumitrescu.ro



sâmbătă, 28 aprilie 2018

ISTORIA UNEI FORMAȚII LEGENDARE

HOLOGRAF



 formaţie rock  formată în 1977  la Bucureşti . Componența inițială a fost:  Mihai Pocorschi (10 septembrie 1955, Bucureşti)  – chitară; Ştefan Rădescu – voce; Eugen  Sonia “Soe” – bas; Dan Ionescu– chitară; Cristian Lesciuc- chitară și Lucian  Rusu – drms. Cu această formulă se va cânta o scurtă perioadă sub numele de Getic. După două luni de la înființare Lucian Rusu părăsește formația fiind înlocuit cu Ionel Petrov. În 1978 se alătură formației  Edi Petroșel (2 decembrie 1957) drms,

Lesciuc și Ionescu părăsesc formația. Componența  formației era: Mihai Pocorschi ; Ştefan Rădescu – voce; Eugen  Sonia, Edi Petroșel acestora alăturându-se Tino Furtună (6 iunie 1955) kybds.


Pentru o perioadă cîntă la Casa de cultură a Sindicatelor din Pitești . Odată stabiliți în București se ocupă intens de muzică obținând numeroase premii. Astfel în anul1981  participă la Festivalul Club A , ediția1981, unde pentru opera rock Stratosfera amară, obțin locul III la categoria “compoziție” . În anul 1982 formației alcătuită din : Edi Petroșel, Gică Petrineanu, Stănescu Tino Furtună; Ştefan Rădescu, Mihai Pocorschi li se alătură Nikos Temistocle bas și pentru o scurtă perioadă de timp Sorin Ciobanu. Între 1983-1984, trupa va susține concerte la Casa de Cultură “Grigore Preoteasa” din București; este coptat Gabriel Cotabiță (1 noiembrie 1955, Craiova). În anul 1984, se alătură pentru un turneu “Cenaclului Flacăra”. În anul 1985 va avea loc un turneu în URSS, unde Gabriel Cotabiță nu va primi viză și va fi înlocuit cu Marti Popescu. După acest turneu Mihai Pocorschi părăsește formația din cauza unor probleme de sănătate, ulterior lansîndu-se ca interpret solo și compozitor. În locul lui Pocorschi va fi coptat Nuțu Olteanu.  În anul 1985 Dan Bitman (29 martie 1962) devine
solistul trupei.

În anul 1986 piesa Singur pe drum este declarată melodia anului. În anul 1987 Marti Popescu se stabilește în Germania, iar Cornel Stănescu rămâne în Suedia. Se alătură trupei Iulian Vrabete (14 octombrie 1955).

Hitul albumului Holograf  III  este În loc de bun rămas (Ochii tăi). În anul 1990, formației i se alătură Florin Ochescu. În anul 1991 apare albumul Banii vorbesc , și se efetuează un turneu lung în Olanda. În anul 1993 în locul lui Florin Ochescu  este coptat Romeo Dediu (20 mai 1970).

În același an Dan Bitman reprezintă  Romțnia la ediția 1994 a concursului Eurovision cu melodia Dincolo de nori. În anul1998, se alăură formației Marius Bațu;  la Premiile muzicale Ballantines câștigă categoriile “cea mai bună trupă rock” “cel mai bun solist” iar melodia Ți-am dat un inel este desemnată ca fiind “cea mai bună melodia a anului ”. În anul 1999, apare discul single Undeva departe. În anul 2000, trupa va susține un concert la Sala Polivalentă, ocazie cu care își va lansa albumul Holografica.  Între 1-22 decembrie  turneul de promovare a noul Cd se va desfășura sub genericul All My Music, va cuprinde 18 orașe. În anul2001, formația este invitată să susțină un recital la Festivalul Internațional “Cerbul de Aur” . Marius Bațiu este înlocuit cu Mihai Coman. În anul 2002, apare albumul Dimineață în altă viață. În anul 2003, odată cu lansarea albumul Pur și simplu formația va susține și un turneu de mare succes. În anul 2006 apare albumul Taina, care va fi promovat printr-un turneu care va cuprinde 50 de orașe. Primăvara anului 2009,va aduce lansarea albumului Primăvara începe cu tine. Lansarea albumului va avea loc pe 31 martie la Sala Polivalentă  unde au fost prezenți 7000 de oameni. Spectacolul avea să se repete în toamna aceluiași an.  În anul 2011 colaborează cu Angela Gheorghiu pentru piesa Nu mai e timp. Anul 2012   va începe cu apariția  albumului Love Affair, care va fi lansate printr-un concert la Sala Polivalentă  în data de 24 februarie. Urmează o perioada de concerte până în toamnaă anului când trupa nu mai susține concerte timp de șase luni, datorită unei intervenții chirurgicale suferită de Dan Bitman. În anul 2013 trupa Holograf  își reia activitatea. În anul 2015 apare albumul Life line, promovat printr-un turneu în țara și un spectacol la Sala Polivalentă. Anul 2017,va începe în forță cu susținerea la Sala Palatului a unui spectacol la Sala Palatului, urmat de un concert istoric la Arenele Romane “Ca pe vremuri” alături de trupele Iris și Compact . În anul 2017 dată cu împlinirea celor 40 de ani de activitate artistică trupa susțină   pe data de 15 februarie concertul “Vedere de la Costinești”, unde invitați au fost toți cei care au activat în formația Holograf. În anul 2018, pe data de 14 februarie, la Sala Palaului va susține concertul “Best Ballads”:  Componența actuală: Dan Bitman– voce; Tino Furtună – clape;  Edi Petroșel ; Iulian Vrabete – ch. bass; Romeo Dediu – ch. solo
   Sursa:
1. Sursa: Rock pop folk…Remix – Autori: Daniela Caraman Fotea & Cristian Nicolau; Editura Humanitas Educational -2003
2. https://holograf.ro/



duminică, 22 aprilie 2018

Să NE REAMINTIM DE


EDMOND DEDA  - 23 aprilie 1921 București – 28 septembrie 2006 București. 



În compozițiile sale s-au  regăsit Dulcea pasăre a tienreții, dar și prima întâlnire. Privind Oglinda dragostei s-a convins că Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte și nici de Vorbe mari –
Între 1932-1936 studiază conservatorul „Alberto della Pergola” din București
În anul 1937,  în luna iulie  debutează într-un spectacol la Csinoiul Sinaia. Aici îl acompaniază pe Gică Petrescu unde îi cântă melodia Rodica
Între anii 1938-1939 se înscrie la „The Billy Mayrel Schol of Modern syncopation” din Londra.
Între 1942-1944 este profesor de canto și pian la Conservatorul „Lyra” din București.
În anul 1942, scrie muzica spectacolului Intermezzo de primăvară, jucat pe scena teatrului Barașeum.
În anul 1943, scrie muzica spectacolului Coktail la cabaret și Interviu pe portative. Cele două spectacole sunt jucat pe scena teatrului Barașeum.
În anul 1944,  scrie muzica spectacolelor Miss Incognito, și Ritm pe zăpadă  Cele două spectacole sunt  jucat pe scena teatrului Barașeum.
În anul 1945 pune bazele formației de muzică ușoară „Edmond Deda” care va funcționa până în anul 1981.
În anul 1946, scrie muzica spectacolului Studioul B, spectacol jucat pe scena Teatrului Ateneului.
În anul 1951, scrie muzica spectacolului Întâlnire pe portative, spectacol jucat la Sala Dalles.
În anul 1954 scrie muzica spectacolelor  Nunta lui Gică și Toamna se numără melodiile, spectacole jucate pe scena teatrului Savoy, în anul 1954. În acelaș an, scrie muzica spectacolului Dansați cu noi, spectacol jucat pe scena teatrului Constantin Tănase.
În anul 1956, scrie muzica spectacolului Cu dragostea nu-i de glumit    - spectacol jucat pe scena teatrului Constantin Tănase.
În anul 1958, scrie muzica spectacolului Estrada  prieteniei. Spectacolul a avut premiera la Varna. Scrie muzica pentru filmul Caravana prieteniei.
În anul 1959, scrie muzica spectacolului Do-Re-Mi Fa Etcetera, spectacol jucat pe scena teatrului Constantin Tănase.
În anul 1960, scrie muzica spectacolelor  Estrada noastră și  Cine știe câștigă  Cele două spectacole au avut premiera la Varșovia.
În anul 1962, scrie muzica spectacolului Estrada noastră vă salută , spectacol jucat pe scena teatrului Constantin Tănase. Scrie muzica pentru filmul Nu vreau să mă-nsor.
În anul 1963, scrie muzica spectacolului Un cântec pentru dumneata, spectacol jucat pe scena teatrului Constantin Tănase.
În anul 1964, scrie muzica spectacolului Muzica bat-o vina, jucat pe scena teatrului Constantin Tănase.

În anul 1965 devine membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R.
În anul 1967, este director muzical al Teatrului „Ion Vasilescu” din București până în anul 1971. Scrie muzica spectacolului Aventurile unei umbre, jucat pe scena teatrului Constantin Tănase.
În anul 1968, la Editura muzicală scoate cartea Parada muzicii ușoare românești
În anul 1969  participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia Pentru melodia Of inimioară, interpretă: Luminița Dobrescu, versuri: Harry Negrin obține premiul III. Participă  Festivalul internațional ″Cerbul de Aur″ unde  pentru melodia melodia Of inimioară, interpretă: Luminița Dobrescu, versuri: Harry Negrin obține trofeul festivalului. Scrie muzica spectacolului De la Bach la Tom Jones, spectacol jucat pe scena teatrului Ion Vasilescu. În acest an, la casa de discuri Electrecord, apare albumul Melodii de Edmond Deda.
În anul 1970, scrie muzica spectacolului Mini  Jazz cu Maxi haz, spectacol jucat pe scena teatrului Ion Vasilescu. Scrie muzica filmului Minitehnicul.
În anul 1972 a fost în juriul Internațional de la Split  - Iugloslavia. Între 1972-1980 este profesor la Școala populară de artă din Brașov. Participă la Festivalul internațional de la Split  unde pentru melodia Acuarela dragostei  - primește mențiuea Casei de discuri „Suzy”. Scrie muzica spectacolului Acul doamnei Gueton spectacol jucat pe scena teatrului Ion Vasilescu.
În anul 1973, scrie muzica spectacolului Viața e o comedie, spectacol jucat pe scena teatrului Ion Vasilescu.
În anul 1974, scrie muzica spectacolului Nunta de argint , spectacol jucat pe scena teatrului Evreiesc de Stat. În același an, scrie muzica spectacolului Sfârlă năzdrăvanul, spectacol jucat pe scena teatrului Ion Creangă. Scrie muzica pentru spectacolul descena Școala bârfelor, jucat pe scena teatrului „Ion Vasilescu”.
În anul 1975, scrie muzica pentru filmul Agentul straniu.
În anul 1978, scrie muzica spectacolului Clubul detectivilor, spectacol jucat pe scena Teatrului de Păpuși din Botoșani
În anul 1979, scrie muzica spectacolului Orașul tinereții, spectacol jucat pe scena teatrului Mihai Eminescu din Botoșani. În același an, scrie muzica spectacolului Sânziana și Pepelea –spectacol jucat pe scena teatrului „George Bacovia” din Bacău. Spectacolul Cine a născut iubirea, a fost jucat pe scena teatrului din Ploiești.
În anul 1980, la Editura “Sport - turism”, apare cartea Euterpe în vacanță.
În anul 1981 participă la Festivalul național „Cântarea României”. Scrie muzica spectacolului CORINA, spectacol jucat pe scena Teatrului Alexandru Davila  din Pitești. În acest an, la casa de discuri Electrecord  apare albumul Corina
În anul 1982 scrie  muzica spectacolului Tata, fata și trei crai, spectacol difuzat la Radio.
În anul 1983, scrie muzica spectacolului Fratele meu Charles, spectacol la  Radio.
În anul 1984 participă la Festivalul București'84  - unde pentru melodia Tinerețe Bucureștului , obține premiul III.
În anul 1985, scrie muzica spectacolelor O noapte de vis, și Poveste de Carnaval. Cele două spectacole, au fost difuzate la Radio.
În anul 1987, scrie muzica spectacolului Kety se mărită, spectacolul a fost difuzat la Radio.
În anul 1988, la casa de discuri Electrecord  apar pe album spectacolele de teatru O noapte de vis/Fratele meu Charles.
Între 1945-1948 este profesor la Conservatorul de muzică ușoară și jazz al cărui fondator și director a fost.
Între anii 1954-1958 și 1960-1966 este pianist și șef de orchestră la Teatrul „Constantin Tănase” – București.
Între anii 1961-1962 și 1966-1969 are o activitate pedagogică la Școala populară de artă din București. Aici va preda cursuri de perfecționare pentru interpreții de muzică ușoară organizat de C.S.C.A.
A efectuat numeroase turnee cu formația sa în R.F.Germania, Iugloslavia, Bulgaria, Polonia, Cehoslovacia, R.D.Germania, Israel;
  A făcut parte din numeroase jurii ale Festivalurilor naționale de muzică ușoare.



Sursa: Meridianele cântecului – Autor: Daniela Carman –Fotea
Editura: MERIDIANELE CÂNTECULUI 1989, Bururești



vineri, 20 aprilie 2018

SĂ NE REAMINTIM DE

TATIANA STEPA  - 21 aprilie 1963, 
Lupeni – judeţul Hunedoara– 7 august 2009, Bucureşti



De dragul mamei, a cântat  o Baladă pentru Basarabia, a cerut Dreptul la milă, şi a spus un adevăr trist Mor actorii. În ultimele clipe de viaţă a preferat să se retragă în Singurătate, afirmând cu demnitate Vă las cântecele mele.

Încă de la grădiniţă se urcă pentru prima oară pe o scenă şi a început să  cânte. Tot în copilăria ia cursuri de pian, vioară şi balet. A făcut vioară timp de 8 ani.
Urmează cursurile „Liceului de Arhitectură“ din Bucureşti locul unde aude pentru prima oară muzică folk.
În  anul 1982, în luna septembrie debutează în cadrul „Cenaclului Flacăra“ . Pe stadionul de la Făgăraş, interpretează Şi-am să fac o doină. Rămâne în această componenţă până în anul 1985.
În anul  1992, devină membră a Cenaclului „Totuşi iubirea“ participând la peste 2.000 de spectacole. Va rămâne până în anul 1996.
Între 1996-2009,  a mai susţinut 1.000 de spectacole în România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria.
În anul 1999, la Fundația “Totuși Iubirea”, apare albumul Singurătate
În anul 2003, la casa de discuri REC MEDIA, apare albumul Treisprezece clipe
În anul 2007, la casa de discuri ELECTRECORD, apare dublu-albumul Copaci fără pădure.
În anul 2008, Jurnalul Național scoate Muzica de colecție  - volumul 57
În anul 2009, Jurnalul Național scoate Muzica de colecție  - volumul volumul 100.
În anul 2009, la casa de discuri  TANDEM, apare albumul  Cântec pentru prieteni.

În anul 2009, pe data de 31 iulie susține ultimul recital în cadrul Festivalului „Folk You“ de la Vama Veche. Încetează din viaţă  în dimineaţă zilei de 7 august.

A fost invitată la toate manifestările de muzică folk din ţară. A compus melodii atât pe versuri proprii cât şi pe ale unor poeţi din literatura universală şi română. A cântat singură, iar apoi cu Magda Puşkaş cu care a format grupul Partaj


                             Sursă: http://ro.wikipedia.org/wiki/Tatiana_Stepa



marți, 17 aprilie 2018

SĂ NE REAMINTIM DE



ANGELA CIOCHINĂ
17 aprilie  1955  în comuna Urecheni, judeţul Neamţ – 7 iulie 2015, București.


În anul1971, participă la Festivalul interjudeţean „Florile Ceahlăului ”– de la Piatra Neamţ, unde  interpretând melodiile A doua tinerețe – compozitor George Grigoriu şi Uitarea  – Radu Şerban, obţine locul II şi trofeul „Floarea de argint”. Participă la festivalul  „Floarea de Lotus“ - Oradea, unde obţine premiul I
În anul 1973 participă la Festivalul „Vlăstarele cântului“ - Iaşi unde obţine premiul Uniunii compozitorilor şi muzicologilor.
Între  anii 1974-1978  urmează cursurile Conservatorului „Ciprian Porumbescu“ – Bucureşti,   - Facultatea de compoziţie şi muzicologie, unde îi are ca şi profesori pe: Petre Brâncuşi la teoria muzicii, Victor Giuleanu – teorie solfegii şi pe Carmen Petra Basacapol
În anul 1976 participă   la festivalul de muzică uşoară de la Amara unde obţine premiul I şi trofeul Festivalului. Participă la festivalul de muzică uşoară  - Mamaia unde obţine Premiul al III-lea
În anul 1978, după terminarea Conservatorului este angajată la formaţia de estradă a Casei Centrale a Armatei, Ansamblul artistic al Armatei.
În anul 1985, la casa de discuri Electrecord, apare un lp cu muzica semnată de Victor Socaciu.

Sursă: Meridianele cîntecului: Autor – Daniela Caraman Fotea
Editura : Muzicală - 1989



Angela Ciochină s-a născut la 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, Judeţul Neamţ. Tatăl său, Valerian Ciochină (1925-2007) era preot iar mama sa, Tereza Ciochină (1929-1997) a fost casnică.
În perioada 1971-1974, participă la câteva festivaluri de interpretare din ţară (“Florile Ceahlăului”, “Floarea de Lotus”, “Vlăstarele Cântului”) unde obţine distincţii importante.
În perioada 1974-1978, artista a urmat cursurile Consevatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (actuala Universitate Naţională de Muzică). Aici studiază cu profesorii Petre Brâncuşi (Teoria muzicii), Victor Giuleanu (Teorie, Solfegii), Carmen Petra-Basacopol (Armonie, Contrapunct şi Forme).
În perioada 1974-1977, urmează, în paralel cu studiile la Conservator, cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, clasa de canto condusă de profesoara Nina Bercaru.
Atât la Conservator, cât şi la Şcoala Populară de Artă, pe care le va absolvi cu brio, Angela Ciochină este colegă de grupă cu regretata Mihaela  Runceanu. Cele două au fost, pentru o perioadă, şi colege de cameră la cămin.
Pe 5 august 1975 obţine Trofeul Tinereţii (Marele Premiu), la Festivalul Tinereţii de la Amara (Ialomiţa). Artista va reveni cu recitaluri la cinci ediţii ale festivalului.
În perioada 1975-1981 a întreprins turnee în ţară cu Ansamblul Artistic al UTC.
Pe 12 aprilie 1973, când încă era elevă de liceu, artista a câştigat prima etapă a celebrului concurs TV “Steaua fără nume”. Prezentatorul concursului a fost Dan Deşliu.
După “Steaua fără nume”, obţine Premiul I la “Festivalul Naţional al Artei Studenţeşti” din Galaţi.
Maestrul George Grigoriu a fost primul compozitor care a scris special pentru vocea sa, încredinţându-i piesele “Cât vom fi noi”, “Odată cu cântecul”, “Ore”.
Începând cu acelaşi an, artista a avut o colaborare fructoasă cu doamna Camelia Dăscălescu care i-a încredinţat şapte piese.
În 1976, debutează discografic cu o piesă pe discul single “2 Şlagăre Mondiale”. Este prezentă cu câte două piese şi pe albumele de autor ale compozitorilor Horia Moculescu şi George Grigoriu. Pe albumul maestrului Grigoriu, intitulat “Odată cu cântecul”, figurează pe album alături de colegii Mihaela Runceanu, George Sava şi Doina Stănescu. În perioada 26-31 iulie, Angela Ciochină, participă la  Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia’76. Interpreta a participat în concurs cu patru piese, dintre care una (“Odată cu cântecul” de George Grigoriu) a fost distinsă cu Premiul I şi cealaltă (“Definiţie” de Florin Bogardo) cu Premiul III.
În perioada 1976-1989, artista va fi prezentă pe un număr de 13 compilaţii apărute la casa de discuri “Electrecord” (singura casă de discuri din România, în perioada 1948-1990).
În 1977 îi apare la Electrecord primul disc solo, în format EP, ce cuprinde trei piese din repertoriul său.
Imediat după terminarea Conservatorului, artista a fost angajată la Ansamblul “Doina” al Armatei, alături de care a efectuat, în perioada 1978-1981, turnee prin ţară.
În 1981, obţine Premiul III, la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară de la Dresda (Republica Democrată Germană).
În anii’80 a concertat şi în străinătate în ţări precum Bulgaria sau Rusia. Pe tot parcursul anilor’80, artista întreprinde lungi turnee în Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Turcia, unde cântă în localuri de lux.
În aceeaşi perioadă cântă la câteva din cele mai în vogă baruri şi restaurante de pe litoralul românesc cum ar fi “Internaţional” din Olimp.
 În anul 1990, Angela Ciochină se retrage din lumea muzicală preferând activitatea didactică. Una dintre ultimele sale apariţii la TVR a fost pe 7 octombrie 1989 în cadrul emisiunii “Toamnă românească”, unde a interpretat piesa “Un anotimp de dor” (Viorel Gavrilă), în duet cu Daniel Iordăchioaie. Aceasta a fost şi ultima emisiune la care a participat şi colega sa Mihaela Runceanu care, pe 1 noiembrie 1989, a plecat dintre noi într-un mod tragic.
În prima parte a anilor’90, artista a apărut foarte rar la posturile de radio sau televiziune.
În anii’90 şi prima jumătate a anilor 2000, artista a predat canto şi muzică la diferite instituţii de învăţământ cum ar fi Universitatea Ecologică din Bucureşti.


Piese înregistrate la Radio şi Electrecord (selectiv):
A iubi, iubire (Victor Socaciu/Dan Verona)
A nins (Titel Popovici/Viorela Filip)
A nins peste câmpuri (Johnny Răducanu/Em. Grecu)
Aceste nopţi (Angela Ciochină/Dan V. Dumitriu)
Am vrut (Dan Stoian/Angela Ciochină)
Aşa începe iubirea (Angela Ciochină/Dan Verona)
Azi, aici, acum (Gelu Solomonescu/Mircea Block)
Balada plaiurilor
Bătrânul carusel (Victor Socaciu/Dan Verona)
Bine-ai venit (Repertoriu Internaţional/Gheorghe E. Marian)
Casa dintre greeri (Alexandru Timus)
Câmp fără popas (Angela Ciochină/Lucian Blaga)
Cântec (Dan Ştefănică/Ioan Alexandru)
Cântec de Ana (Cornel Fugaru/V. Dăuşan)
Cântec de demult (Mişu Iancu/Alexandru Mandy)
Cântec de seară (Mişu Iancu)
Cântec din Barasan (Laurenţiu Profeta)
Cântec drag din ţara mea (Angela Ciochină/Eugen Rotaru)
Cântec închinat iubirii şi păcii (Lidia Stoica)
Cât vom fi noi (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Cheia vieţii (Dan Beizadea/G Şoimu)
Corabie pentru doi (Angela Ciochină/Dan V. Dumitriu)
Cum te iubesc (Angela Ciochină/Dan Verona)
Cupa cu speranţe (Repertoriu Internaţional/Cl. Mărginean)
Dacă priveşti culoarea florilor (Lidia Stoica/Lidia Stoica)
Dansul de păsări (Angela Ciochină/Dan Verona)
Dă-mi măna, prietene (Repertoriu Internaţional/S. Minea)
De Anul Nou (Radu Şerban) – în duet cu Stela Enache 58674
De-ai fi tu salcie (Horia Moculescu/Mihai Maximilian)
Desen pe zăpadă (I. Ştefănescu/Tania Lovinescu)
Deschide fereastra (Victor Socaciu/Dan Verona)
Despărţire (Magdalena Tara/Magdalena Tara)
Destin de trandafiri (Victor Socaciu/Dan Verona)
Doru-i dor (Dan Beizadea/Stelian Filip)
Dragoste şi noi (Camelia Dăscălescu/Maria Banuş)
Drumuri paralele (Victor Socaciu/Dan Verona)
E atât de aproape fericirea (I. Ştefănescu/Adina Chivulescu)
Ea e ţara mea (Jolt Kerestely)
Elegie pentru o iubire (Marcel Dragomir/Mala Bărbulescu)
Eşti numai tu (Repertoriu Internaţional/Angela Ciochină)
Eu nu te voi uita (Ion Stavăr/George Popovici)
Eu şi anotimpurile (Cornel Meraru/Viorela Filip)
Fernando (Abba)
Fir-ai tu să fii de dragoste (Claude Romano/Claude Romano & Nuky Boldur)
Foaie verde (Aurel Giroveanu/Marin Sorescu)
Foc ascuns (Temistocle Popa/Mihai Dumbravă)
Frumoasele visuri (Angela Ciochină/Dan Verona)
Ionel, Ionelule (Claude Romano/Nicuşor Constantinescu & Nicolae Vlădoianu)
Iubire dincolo de vorbe (G. Cadencian/Dan V. Dumitriu)
Iubeşte pentru a iubi (Dinu Giurgiu/Dan Verona)
Iubita ostaşului (Ileana Toader)
Izvorul îndrăgostit (Dan Ştefănică/I. Alexandru)
Îmi spui (Titel Popovici/Eugen Rotaru)
Întâlnire (Edmond Deda/Ana Blandiana)
Jaf de trandafiri (Victor Socaciu/Dan Verona)
La mulţi ani! – în duet cu Silviu Stănculescu
La teatrul de păpuşi (Cornel Meraru/Aristide Mircea)
Lacrima (Titel Popovici/A. Georgică)
Mai lasă-mi o zi (Angela Ciochină/Dan Verona)
Marea mea (Horia Moculescu/Eugen Rotaru)
Mă iubeşte (Elly Roman/Elly Roman)
Nu-i uşor s-aştepţi o zi (Ştefan Kradoş/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Nu te voi uita (Magdalena Tara/Magdalena Tara)
O poartă de vis (Repertoriu Internaţional)
O, rămâi (Cornel Petrescu/Mihai Eminescu)
O ţară numită România (Camelia Dăscălescu/Aurel Storin)
Odată cu cântecul (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Ore (George Grigoriu/Mariana Dumitrescu)
Parcă aşa-mi spuneai (Vasile Şirli/Eugen Rotaru)
Pe voi vă cânt (Camelia Dăscălescu/Maria Banuş)
Pentru o viaţă cel puţin (Dan Beizadea/Flavia Buref)
Pentru tot ce ne-am visat (Camelia Dăscălescu/Cecilia Silvestri)
Ploaia îndrăgostită (Victor Socaciu/Dan Verona)
Poate cândva (Repertoriu Internaţional/Angela Ciochină)
Primăvara-n crâng (Camelia Dăscălescu/Maria Banuş)
Primăvara vine cu un cântec (Cornel Meraru/Gina Teodorescu)
Promit (Cătălin Târcolea/Roxana Popescu)
Românie, plai de vis (Ramon Tavernier)
Salcâmul de pe strada mea (Cornel Fugaru/Tania Lovinescu)
Să fii mereu fericit (Cornel Meraru/Gina Tedorescu)
Să nu uităm să fim copii (Sabin Păutza/Corina Popa)
Să visăm (Dan Beizadea/C. Rădulescu)
Semne pe zăpadă (Victor Socaciu/Dan Verona)
Seri de argint (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)
Sfârşit de poveste (Radu Gheorghiu/Vladimir Bunea)
Soarele îmi bate-n geam (Repertoriu Internaţional)
Soarele răsare iar (St. Rodescu/Corina Brăneanu)
Spune-mi (Romeo Vanica/Eugen Rotaru)
Spune-mi (Repertoriu Internaţional/V. Brătulescu)
Sub un cer albastru (Liviu Mitrică) – duet Liviu Mitrică
Surâs (St. Rodescu/Corina Brăneanu)
Ştia bunica ce dansa (Claude Romano/Harry Negrin)
Tăcerea (Angela Ciochină/T. G. Maiorescu)
Toamnă românească (Ionel Bratu Voicescu)
Trăiesc o zi frumoasă (Aurel Giroveanu/Harry Negrin)
Tu nu poţi să mai pleci (Repertoriu Internaţional/Angela Chiochină)
Trebuia să vii (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)
Trenul îmblânzit (Victor Socaciu/Dan Verona)
Ţară de baladă
Ţara mea e România (Edmond Deda)
Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
Un anotimp de dor (Viorel Gavrilă) – în duet cu Daniel Iordăchioaie
Un cântec, o poveste (Cătălin Târcolea/Roxana Popescu)
Un copil (Jolt Kerestely/Ovidiu Dumitru)
Un sat, pe un câmp, pe o hartă (Jolt Kerestely)
Un vis frumos (Liviu Mitrică/S. Minea)
Valsul de altădată (Ion Stavăr/George Popovici)
Valul (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
Vara în ţara mea (Romeo Vanica)
Vatra mea (Ionel Bratu Voicescu)
Văd chipul tău (I. Ştefănescu/B. Căuş)
Vei auzi (Repertoriu Internaţional/Angela Chiochină)
Vino, prietene (G. Eftici/Dan V. Dumitriu)
Vor veni dimineţi (Angela Ciochină/Mala Bărbulescu)
Vremea cireşelor (Victor Socaciu/Dan Verona)

Compoziţii proprii
Aceste nopţi (Angela Ciochină/Dan V. Dumitriu)
Aşa începe iubirea (Angela Ciochină/Dan Verona)
Câmp fără popas (Angela Ciochină/Lucian Blaga)
Cântec drag din ţara mea (Angela Ciochină/Eugen Rotaru)
Corabie pentru doi (Angela Ciochină/Dan V. Dumitriu)
Cum te iubesc (Angela Ciochină/Dan Verona)
Dansează tinereţea (Angela Ciochină/Dan V. Dumitriu)
Dansul de păsări (Angela Ciochină/Dan Verona)
Frumoasele visuri (Angela Ciochină/Dan Verona)
Mai lasă-mi o zi (Angela Ciochină/Dan Verona)
Tăcerea (Angela Ciochină/T. G. Maiorescu)
Vor veni dimineţi (Angela Ciochină/Mala Bărbulescu)

Mulțumesc :Mircea Nicolau
http://topromanesc.ro/angela-ciochina-interpreta-cu-un-simt-muzical-deosebit-si-un-auz-perfect/


marți, 10 aprilie 2018

 

MIRELA VOICULESCU FUGARU



   De aproapre 30 de ani ne oferă Melodii în care se regăseşte o Rugă pentru pacea lumii, dar şi Omul de zăpadă . Ne-a cântat despre O clipă de iubire , în care să fie prezentă Doar marea  unde  Să alergăm prin ploaieMirela Voiculescu Fugaru – 11 APRILIE 1957, Arad
Studiază pianul de la cinci ani. Urmează Şcoala Populară de Artă din Arad secţia pian.
În anul 1975 participă la :
♦ Festivalul „Ritmurile Tinereţii” de la Arad. Pentru interpretarea melodiei Ce vrei să faci din mine? – compozitor Horia Moculescu, unde obţine Premiul I. Acesta reprezintă debutul solistic. În același an, participă la  Festivalul de muzică uşoară de la Amara unde obţine Premiul I
În anul 1976 participă la Festivalul de muzică uşoară de la Amara unde primeşte Premiul Uniunii compozitorilor şi muzicologilor.

luni, 9 aprilie 2018

GRUPURI ȘI FORMAȚII MUZICALE - CAPITOLUL VIII





TALISMAN
– trupă folk-rock formată în 1996
   COMPONENŢĂ:
         ALIN OPREA - n. 20 Noiembrie 1971, Turda – voce, chitară
        TAVI COLLEN - n. 6 octombrie 1967 Târgu Jiu – voce.  Părăseşte formaţia pe data de 29 
noiembrie 2006
        IONUŢ MICU – tobe- se alătură trupei în 2001
        CRISTI GRAM – ch. Solo -  se alătură trupei în 2001
        MICHAEL MASSIER – clape - se alătură trupei în 2001
        MARIUS MIREA  - ch.bas - se alătură trupei în 2001
        PUIU MIRCEA – clape – se alătură trupei în anul 2003
        DAN GĂLĂŢEANU – tobe - se alătură trupei în anul 2003 
        EMIL SANDRU  - chitară, bass - se alătură trupei în anul 2003
        FERNANDO DRĂGĂNICI – clape – se alătură trupei în 2005 
        MOLDOVAN MARCEL – tobe - se alătură trupei în 2005
        ALEX LAMBRINO  - chitară, bass - se alătură trupei în 2005
        ALBERTO BOLOCON  -ch. solo - se alătură trupei în 2007
        CLAUDIU BUNA – percuţii - se alătură trupei în 2007 

    COMPONENŢĂ 2001:
         ALIN OPREA - voce, chitară
        TAVI COLLEN - voce 
        IONUŢ MICU – tobe
        CRISTI GRAM – ch. solo
        MICHAEL MASSIER – clape
        MARIUS MIREA  - ch.bas 

    COMPONENŢĂ 2003:
         ALIN OPREA -  voce, chitară
         TAVI COLLEN  – voce 
         PUIU MIRCEA – clape
         DAN GĂLĂŢEANU – tobe
        EMIL SANDRU  - chitară, bass

   COMPONENŢĂ 2005-2006:
         ALIN OPREA – voce, chitară
         TAVI COLLEN - voce. 
         FERNANDO DRĂGĂNICI – clape
         MOLDOVAN MARCEL – tobe
         ALEX LAMBRINO  - chitară, bass

  COMPONENŢA 2007
         ALIN OPREA – voce, chitară
         FERNANDO DRĂGĂNICI – clape
         MOLDOVAN MARCEL – tobe
         ALEX LAMBRINO  - chitară, bass
         ALBERTĂ BOLOCON  -ch.solo
         CLAUDIU BUNA -percuţii







TAXI

– formaţie pop-rock formată în 1999  la Bucureşti
   COMPONENŢĂ:
         DAN TEODORESCU    - n. 7 martie 1965, Bucureşti  - voce, ch.
         GEORGE PĂTRĂNOIU  -  n. 4 august 1973, Bucureşti- ch. Părăseşte formaţia în 2006
         ANDREI BĂRBULESCU  - n. 2 septembrie 1976, Bucureşti. Este înlocuit cu Lucian Ciorgă. 
        Revine după plecarea lui Lucian Ciorgă. Părăseşte formaţia în 2006
ADRIAN BORŢUN  - n. 8 august 1966, Piatra Nemaţ – bas
LUCIAN CIORGĂ  - n. 16 aprilie 1974, Cîmpia Turzii – drms. Părăseşte formaţia în 2003
CANTEMIR NEACŞU – se alătură formaţiei în anul 2006
DARIUS NEAGU – tobe  - se alătură formaţiei în anul 2006
MUGUREL COMAN – clape - se alătură formaţiei în anul 2006 
VICHY ALBU - vocal

   COMPONENŢA ACTUALĂ:
         DAN TEODORESCU    - voce, ch.
 ADRIAN BORŢUN  - chitară bas
 MUGUREL COMAN – claviaturi
 CANTEMIR  NEACŞU– chitară solo
 VICHY ALBU
 DARIUS NEAGU - tobe






GRUPURI ȘI FORMAȚII MUZICALE - CAPITOLUL VII



SARMALELE RECI
– trupă  rock  formată în 1993  la Bucureşti 
   COMPONENŢĂ:
        ZOLTÁN ANDRÁS – voce, kybds -  n. 22 martie 1968, Bucureşti 
MIHAI IORDACHE – saxofon, flaut – n. 13 martie 1967, Bucureşti
EMIL VICIU – chitară – n. 6 noiembrie 1962, Bucureşti 
FLORIN DUMITRESCU  -textier, şi compozitor -  n. 16 septembrie 1966, Bucureşti
CIPRIAN VOINEA – bas – părăseşte formaţia în anul 1994
FLORIN ŞTEFABN - drms 
SORIN ROMANESCU – n – 1 iunie 1964 se alătură formaţie în anul 1994, când îl înlocuieşte pe Ciprian Voinea
        LUCIAN MAXIM – n. 8 octombrie 1968, Bucureşti – se alătură formaţiei în anul 1995
        VADIM TICHIŞAN  - 8 august 1973 – baterist – se alătură formaţiei în anul 1997
         ADRIAN BORNUŢAN -bass
         IULIAN CORLĂŢEANU  - bas – se alătură formaţiei în anul 2000
         MIHAI IORDACHE – se alătură formaţiei în anul 2000  - compune pentru grup – părăseşte formaţia în anul 2002
         ANDI SAVASTRE –bas – se alătură formaţiei în anul 2001 
         ADI TETRADE – drms - se alătură formaţiei în anul 2001
         IONEL TĂNASE – drms - se alătură formaţiei în anul 2002
         PAUL BACIU - bas - se alătură formaţiei în anul 2002

   COMPONENŢĂ 2000:
         ZOLTÁN ANDRÁS – voce, kybds -  n. 22 martie 1968, Bucureşti 
 EMIL VICIU – chitară – n. 6 noiembrie 1962, Bucureşti 
         VADIM TICHIŞAN 
 IULIAN CORLĂŢEANU  - bas
         MIHAI IORDACHE – 

   COMPONENŢĂ 2001:
         ZOLTÁN ANDRÁS – voce, kybds
 EMIL VICIU – chitară
         ANDI SAVASTRE –bas
         ADI TETRADE - drms

   COMPONENŢĂ 2002:
         ZOLTÁN ANDRÁS – voce, kybds
 EMIL VICIU – chitară 
         IONE TĂNASE - drms
         PAUL BACIU - bas

SAVOY
– trupă pop  formată în 1963  la Bucureşti 
   COMPONENŢĂ:
         MARIAN NISTOR – ch., voce, nai, harm – n. 4 octombrie 1943 Bucureşti
 IONEL SAMOILĂ – voce, bas, mandolină
 NICOLAE ROTĂRĂSCU – voce, drms
 GEORGE MITREA – voce, chitară, percuţie
 NICOLAE CALANGIU - orgă
Trupa îşi încetează activitatea în anul 1992






GRUPURI ȘI FORMAȚII MUZICALE - CAPITOLUL VI





REDIVIVUS
– trupă  rock  formată în 1975  la Craiova 
   COMPONENŢĂ:
         GABRIEL COTABIŢĂ – voce- n. 1 noiembrie 1955, Craiova
 GELU MORARU  - chitară – n. 25 mai 1956 - d – 7 mai 1997
         RELU BIŢULESCU- drms – 25 martie 1954
         NIKOS THEMISTOCLE – chitară, bas – n.7 iunie 1955
         ILIUŢĂ MITEL – kybds.
         DORU OHOTĂ  - se alătură trupei în anul 1980
         VALI VĂTUIU - se alătură trupei în anul 1980
         DORU TEODORESCU - se alătură trupei în anul 1980
 VALTER DIONISIE – se alătură trupei în anul 1984
         IONUŢ ILIECIEVICI -  se alătură trupei în anul 1984
         ADRIAN BLEJOIU voce - se alătură trupei în anul 1989
         SEBASTIAN TENOVICI – chitară, voce - se alătură trupei în anul 1989
         CLAUDIU ŞARPE – drms - se alătură trupei în anul 1989
         PETRE COTARCEA – kybds - se alătură trupei în anul 1989
         SORIN PĂTRU- drms - se alătură trupei în anul 2002

   COMPONENŢĂ 1980:
          DORU OHOTĂ 
          VALI VĂTUIU
          DORU TEODORESCU
          În anul 1980 trupa se dizolvă. În anul 1984 se reînfiinţează

   COMPONENŢĂ 1984:
          VALI VĂTUIU
  VALTER DIONISIE
          NIKOS THEMISTOCLE
          IONUŢ ILIECIEVICI

   COMPONENŢĂ  1989:
          NIKOS THEMISTOCLE
          ADRIAN BLEJOIU voce
          SEBASTIAN TENOVICI – chitară, voce
          CLAUDIU ŞARPE – drms
          PETRE COTARCEA - kybds

    Între 1994 -2002 prin grup au trecut:
          MONA ROŞOGA - voce
          ERWIN SURIN – kybds
          CEZAR ZAVATE – chitară
          CRISTI CREŢU
          MIRCEA NICOLAE
          SORIN VOINEA- kybds
          LIVIU PETRESCU – chitară
          DORU CUCU – chitară
          SORIN CIOBANU – chitară
          CORNEL GHERMASI bas 
          AUREL ARJOCA

    COMPONENŢĂ  2002:
          NIKOS THEMISTOCLE
          ADRIAN BLEJOIU 
          SORIN PĂTRU- drms
          IONUŢ ILICIEVICI


ROATA
– grup rock  format în 1988  la Bucureşti
   COMPONENŢĂ:
          SORIN CHIFIRIUC –  chitară, voce- n. 1 septembrie 1950
  ELENA PERIANU  - kybds., voce – n. 7 decembrie 1957
  RĂZVAN MATEESCU- drms - - n. 20 martie 1968
          VALI BADEA – drms

    COMPONENŢĂ 2002:
          SORIN CHIFIRIUC –  chitară, voce- n. 1 septembrie 1950
  ELENA PERIANU  - kybds., voce – n. 7 decembrie 1957
  RĂZVAN MATEESCU- drms - - n. 20 martie 1968
          NARCISA NICA – bas


GRUPURI ȘI FORMAȚII MUZICALE - CAPITOLUL V



METROCK
– formaţie rock  formată în 1980  la Oradea
   COMPONENŢĂ:
         MARIUS „BUBU“ LUCA  – voce- părăseşte formaţia în anul 1982, stabilindu-se în Canada
         BALONG JOSEF- chitară
         GABRIEL TIVADAR – bas– părăseşte formaţia în anul 1982 emigrând în Finlanda
         LADISLAV HERDINA – invitat special
         CRISTI IONIŢĂ – voce, chitară - n. 9 iunie 1953, Bucureşti – se alătură formaţiei în anul 1982
         ZOLY LIPAY – voce, bas - se alătură formaţiei în anul 1982
         NELU POPESCU- bas  - se alătură formaţiei în anul 1989 atunci când îl înlocuieşte pe Tibi
         MARIUS KEŞERI- drms.  – se alătură formaţiei în anul 1989, atunci când îl înlocuieşte pe                 Mihai Lungu
         CRISTI LUCA- chitară  - se alătură formaţiei în anul 1989, atunci când îl înlocuieşte pe Gelu
Gogancea
         GEORGE PĂTRĂNOIU – chitară - se alătură formaţiei la începutul anilor '90
         ANTONOIU MUREŞAN – bas  – se alătură formaţiei la începutul anilor '90
         PAUL NEAŞU –drms. -  se alătură formaţiei la începutul anilor '90
         Grupul se destramă în anul 1984, însă la sfârşitul anului trupa îşi reia activitatea însă în Bucureşti

   COMPONENŢĂ DIN ANUL 1984:
         GELU GOGANCEA – chitară
         TONY CHIPER- kybds
         TIBI  - bas
         MIHAI LUNGU

    COMPONENŢĂ DIN ANUL 1990:
          CRISTI IONIŢĂ
          CRISTI LUCA- chitară 
          NELU POPESCU- bas
          MARIUS KEŞERI- drms.

   COMPONENŢĂ DIN ANUL 1995:
          CRISTI IONIŢĂ- chitară – liderul formaţiei
          VLAD VĂCĂRESACU – chitară
          ADRIAN SÎRBU – chitară
          NICU GEOROIU – drms
          LIVIU CĂLDĂRESCU - bas

   COMPONENŢĂ DIN ANUL 2002:
          PAUL SIMA – chitară
          SILVIU TEŞU – bas
          FERNANDO DRĂGĂNICI – kybds
          VALDIMIT TICHIŞAN - drms
          CRISTI IONIŢĂ

METROPOL
– formaţie hard-rock  formată în 1968.
COMPONENŢĂ:
          VAJDA TIBOR  – voce
          ELEKEŞ CSABA- voce,  chitară
          VIRANYI ATTILA- voce, bas
          SERGIU CORNEA – drms – pînă în anul 1968
          RADULY BELA- se alătură formaţie în anul 1968, atunci când îl înlocuieşte pe Sergiu Cornea. În anul 1994 îşi pierde viaţa într-un accident rutier
          ORBAN ANDRAS - chitară , voce  - se alătură formaţiei în anul 1973
          TRIFFUN LASZLO – chitară – se alătură formaţiei în anul 1973 . În anul 1977 este înlocuit
În anul 1994, formaţia îşi încetează activitatea


duminică, 8 aprilie 2018

GRUPURI ȘI FORMAȚII MUZICALE - CAPITOLUL IV





IRIS
– formaţie hard-rock  formată în 1977  la Bucureşti 
   COMPONENŢĂ:
         NUŢU OLTEANU – chitară, voce – n. 10 august 1957, Bucureşti. Părăseşte formaţie în anul 1980. Revine în formaţie în anul 1992
         NELU DUMITRESCU  – drms.-n. 5 noiembrie 1954, Bucureşti. Părăseşte formaţia în anul 
1980. Revine în formaţie în anul 1992
         EMIL LEHINŢEANU – bas – părăseşte formaţia în anul 1978
         SORIN CHIFIRIUC- n. 2 septembrie 1950. Îl înlocuieşte în anul 1978 pe Emil Lehinţeanu, iar din anul 1979 trece la chitară
         LUCIAN CHIVU- voce – se alătură formaţiei în anul 1979
         MARTI POPESCU – bas - se alătură formaţiei în anul 1979
         CRISTI MINCULESCU –voce -  n. 9 ianuarie 1959 Bucureşti. Se alătură formaţiei în anul 1980. Părăseşte fomaţia în anul 1982, pentru ca să revină în anul 1985
          CLEMENT  IORDĂNESCU - Se alătură formaţiei în anul 1980
          ADRIAN ILIE  (Adrian George Ilie) – n. 18 noiembrie 1956, Bucureşti. Se alătură formaţiei în anul  1980
          CRISTI MINCULESCU -  n. 9 ianuarie 1959 Bucureşti, –voce  Se alătură formaţiei în anul 1980
          DAN BITMAN – voce – n. 29 martie 1962 Bucureşti. Se alătură gruplui în anul 1982, înlocuindu-l pe Cristi Minculescu

   COMPONENŢA din anul 1980
         CRISTI MINCULESCU
         MARIAN VINTILĂ
         GELU VINTILĂ
         NIKI DUMITRESCU
   COMPONENŢA din anul 1982:
         NUŢU OLTEANU – chitară, voce 
         NELU DUMITRESCU  – drms
         MARTI POPESCU – bas - se alătură formaţiei în anul 1979
         ADRIAN ILIE  (Adrian George Ilie) – n. 18 noiembrie 1956, Bucureşti
         DAN BITMAN – voce – n. 29 martie 1962 Bucureşti. Îl înlocuieşte pe Cristi Minculescu.

   COMPONENŢA din 1985 este următoarea:
         NUŢU OLTEANU – chitară, voce 
         NELU DUMITRESCU  – drms.
         DORU BOROBEICĂ
         CRISTI MINCULESCU
         BOGDAN STĂNESCU
         VALTER POPA – n. 2 noiembrie 1964, Bucureşti
         SORIN VOINEA – n. 18 iulie 1967 – colaborator din anul 1987
   COMPONENŢA 1986
         NELU DUMITRESCU  – drms.
        DORU BOROBEICĂ – 21 ianuarie 1963, Bucureşti
        CRISTI MINCULESCU
        VALTER POPA – n. 2 noiembrie 1964, Bucureşti
        SORIN VOINEA – n. 18 iulie 1967 – colaborator din anul 1987

   COMPONENŢA 2012
         NELU DUMITRESCU  – drms.
         DORU BOROBEICĂ – 21 ianuarie 1963, Bucureşti
         TONI ȘEICĂRESCU
         VALTER POPA – n. 2 noiembrie 1964, Bucureşti
         SORIN VOINEA – n. 18 iulie 1967 – colaborator din anul 1987

    COMPONENŢA 2013
          NELU DUMITRESCU  – drms.
          DORU BOROBEICĂ – 21 ianuarie 1963, Bucureşti
          RAFAEL (Cătălin Paul Ciubotaru)
          VALTER POPA – n. 2 noiembrie 1964, Bucureşti
          SORIN VOINEA – n. 18 iulie 1967 – colaborator din anul 1987

    COMPONENŢA ACTUALĂ
          COSTICĂ SANDU - voce
          NELU DUMITRESCU  – drms.
          NUȚU OLTEANU – CHITARĂ VOCE
          RELU MARIAN – 6 mai 1968
          ALIN MOISE  - chitară, backong vocal
          GEORGE COSTINESCU – chitară bass


GRUPURI ȘI FORMAȚII MUZICALE - CAPITOLUL III




ECOUL
- grup folk  format în 1978  la Reghin
  COMPONENŢĂ:
        SORINA CLAUDIA BLOJ (Sorina Claudia Feier) n. 19 septembrie 1961, Reghin
MARIUS MARCU
MAGDALENA PUŞCAŞ – se alătură grupului în anul 1980


ETNO
- trupă etno-dance în 2000
  COMPONENŢĂ:
        RADU ILE -  n. 22 aprilie  1970, Baia Mare – părăseşte grupul în anul 2002
SILVIA FLORENTINA STANCIU – n. 15 octombrie 1979
SIMONA FLORENŢA SECRIER – n. 6 aprilie 1975
DANIEL MARIN LĂZĂRICĂ  – n. 31 martie 1978 -  se alătură trupei în anul 2002




EXOTIC
- trupă dance  formată în 1999
  COMPONENŢĂ:
       ANDREEA BĂNICĂ – n. 21 iunie 1978, Eforie Sud
      CLAUDIA PĂTRAŞCANU  -  n. 6  octombrie 1980, Constanţa
       IULIA CHELARU – n. 11 august 1975, Piatra Neamţ
Trupa se dizolvă în 2001







 FFN 
– (formaţia fără nume) formaţie pop rock  formată în 1971  la Bucureşti
   COMPONENŢĂ:
        GABRIEL LITIVN - n. 16 martie 1950 –voce şi chitară  
        CRISTIAN MADOLCIU  – n. 17 iulie 1950 - voce şi percuţie
        FLORIN DUMITRU– n. 9 decembrie 1946 – drms - d – 15 iunie 2002, LosAngeles
        SILVIU OLARU  –n. 12 mai 1950 - - bas
        DORU DONCIU  – părăseşte formaţia în anul 1977 - voce, flaut şi harm


FOILETON 
– trupă rok  formată în 1986  la Timişoara – se desfinţează în anul 1994
   COMPONENŢĂ:
        MARIUS MIHALCA - n. 1955 -  voce şi chitară  
        TIBERIUS MAKZEK – n. 1957 - voce şi chitară
        SORIN BOCEREAN– se alătură trupei în anul 1986 – bas
        DORIN ANGHEL – se alătură trupei în anul 1990 - drms
        SORIN TĂTARU – se alătură trupei în anul 1990 – chitară  
        FLORIN BĂLAN  – se alătură trupei în anul 1986 – voce

sâmbătă, 7 aprilie 2018

SĂ NE REAMINTIM DE


GEORGE GRIGORIU




Pentru  Ochii fetelor  a compus Serenada tinereții, iar Fetele cu ochii albaștrii au primit în dar Un semn de dragoste. A lăsat în urma sa minunate șlagăre  care vor dura o EternitateGeorge Grigoriu  - 8 aprilie 1927 Brăila – 23 februarie 1999.
Studiază muzica încă din copilărie cu tatăl său binecunoscutul violonist Radu Grigoriu. Urmează cursurile Liceului Comercial din Brăila unde va avea o activitate artistică intensă. Va conduce orchestra de muzica ușoară a liceului, începe să cânte în formații vocale alături de fratele său Angel Grigoriu;
În anul 1945 se stabilește în București. Se înscrie la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București – secția canto-opera, unde va organiza o formație de muzică ușoară cu Angel Grigoriu.
În anul 1946, lansează trio-ul „Grigoriu” în a cărei componență se numără frații săi Angel și Cezar Grigoriu;
În anul 1948 se prezintă la Conservatorul de jazz condus de Edmond Deda. Începe să cînte la Radio; alcătuiește cvartetul „3+1”  - trio Grigoriu și Horia Ropcea; Bibi Alexandrescu  - unul dintre pianiștii de jazz din acele vremuri îi coptează într-o formație de cvartet;
Între 1952- 1953 urmează cursurile de perfecționare ale Uniunii compozitorilor, studiind cu: Ion D. Chirescu  - teoria, Fl. Eftimescu – armonia; Mircea Basarab orchestrați;
În anul 1957,  într-un concert al Orchestrei Casei de discuri „Electercord” lansează primele sale melodii de muzică ușoară. Broscuța oac,  interpretare trio Grigroiu; Ce drăguț îmi răspunzi alo, interpretare: Dorina Drăghici; Primul meu secret.
În anul 1960, la casa de discuri Electrecord, apare cd-ul Melodii de George Grigoriu.
În anul 1962, scrie muzica filmului Vacanța la mare
În anul 1963, participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde este laureat pentru melodia Spre soare. Scrie muzica spectacolelor  de teatru Vacanța muzicală  și Între noi artiștii –Libretul de Angel Grigoriu, Cornel Constantinescu și Romeo Iorgulescu. Scrie muzica filmului Dragoste scrisă la zero grade
În anul 1964 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Să cîntăm obține premiul U.T.C. Scrie muzica spectacolelor de teatru Seara melodiilor și Direcția  …Inima. Mitică, La patru pași de infinit, Cartierul veseliei.
În anul 1965 scrie muzica spectacolului de revistă Scrie muzica pentru filmele Veselie la nr. 174. Dincolo de barieră, muzică; 8 minute de vis, și Camera albă  
În anul 1966 participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'67″. Pentru melodia De-ar fi să mă mai nasc o dată  obține premiul Radioteleviziunii. Participă la Festivalul cîntecului de la Soci unde pentru melodia Pământ iubit obține Premiul III. Din acest an , dirijează și orchestra Teatrului „Constantin Tănase”. Scrie muzica spectacolelor de teatru Voci noi, melodii noi și Magistrala tinereții . Scrie muzica filmelor Tunelul; Împușcături pe portative; De trei ori București. La casa de discuri Electrecord, apare cd-ul Melodii de George Grigoriu.
În anul 1967 participă la Festivalul cîntecului de la Soci unde melodia Chemarea vieții  obține Premiul II. Scrie muzica spectacolelor de teatru Soarele tinereții și Cu picioarele pe pământ
În anul 1968 participă la Festivalul cântecului de la Soci unde pentru melodia Să facem florile să cînte  obține premiul Uniunii compozitorilor din U.R.S.S. Participă la Festivalul mondial al tineretului și studenților de la Sofia, unde melodia Aleargă obține medalia de bronz. Scrie muzica spectacolelor de teatru Se aprind luminile, Adam și Eva la revistă  și Boema Palace. Scrie muzica filmului Frumoasele vacanțe.
În anul 1969 participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'69″ unde melodia E vârsta întrebărilor obține o mențiune. Scrie muzica spectacolului de teatru Parcul melodiilor. Scrie muzica filmului Prieteni fără grai ,  și pentru seria Fenimore Cooper .
În anul 1970 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde melodia A doua tinerețe obține  mențiune. Melodia Neuitate  obține premiul Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor. Scrie muzica spectacolului de teatru Se măritele fetele  .
În anul 1971 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde melodia Soarele dragostei obține o mențiune. La concusul „Golden Cross” de la Malta, unde pentu melodia Tam, ra, pam, pam obține premiul III. Pentru melodia M-am născut în România obține premiul Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor. În acest an, la casa de discuri Electrecord, apare cd-ul Angela Similea – Melodii de George Grigoriu.
În anul 1972 participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'72″, melodiile Hei mare și  Ia-ți mireasă ziua bună obține premiul de popularitate. În cadrul aceluiași festival, melodia Frumusețile tale  obține premiul II. La festivalul cântecului ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea” pentru melodia Inimi înflăcărate  obține premiul U.T.C. Scrie muzica spectacolului CRISTINA -  operetă în 2 acte. Scrie muzica filmui Capcană. Apar Cd-urile Odată cu cîntecul  - Melodii de George Grigoriu și 4  melodii de George Grigoriu
În anul 1973  participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'73″  unde   pentru melodiile   Dulce România și Stelele  obține premiul I. Scrie muzica spectacolelor de teatru Jos pălăria  și Jos pălăria. Scrie muzica filmui Ceață.
În anul 1974 participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'74″  unde melodia Ziua care nu se uită  obține premiul III. La Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea” unde pentru melodia Pe apă, în aer, pe pământ obține premiul III. Scrie muzica filmelor Departe de Tippeeary; Actorul și sălbaticii,
În anul 1976  participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'76″ unde melodiile   De-ar fi fost să fiu și Cei 100 de ani   obțin premiul I. Scrie muzica filmului Operațiunea monstru.
În anul 1977 pentru melodia Eternele iubiri  obține premiul Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor. Scrie muzica spectacolului Eternele iubiri – operetă în 2 acte.
În anul 1978 pentru melodia Aici am fost, Aici vom fi  obține premiul Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor. Scrie muzica filmului Cianura și picătura de ploaia.
În anul 1979  participă la Festivalul cântecului politic pentru tineret unde pentru melodia Vrem să Clădim o lume fără întuneric obține premiul II . Scrie muzica spectacolului de teatru Inimi de primăvară. Scrie muzica filmului Omul care ne trebuie
În anul 1980 participă la Concursul Melodii '79 unde este laureat pentru melodiile Coloana infinită a patriei și Momento disco. Scrie muzica spectacolui de teatru Pe aripile tinereții.Scrie muzica filmelor Drumul oaselor,și Punga cu libelule.
În anul 1981 participă la Concursul Melodii '80  unde pentru melodiile Răsăritul vieții și Eterna frumusețe este laureate. Pentru activitatea de îndrumător artistic este laureat al Festivalului „Cântarea României”. Scrie muzica spectacolului de teatru Constelații Dunărene. Scrie muzica filmului Orgolii.
În anul 1982, scrie muzica filmului Trandafirul galben.
În anul 1983  participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'83 unde pentru melodia  Un semn de dragoste  obține premiul juriului. Scrie muzica filmelor Ca-n filme; Dragoste și revoluție.
În anul 1984 participă la Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea”, unde pentru melodia Iubitul meu cu ochi de cer albastru  obține premiul II. La Concursul Melodii '83 unde pentru melodia Ne despărțim de  noaptea dintre noi obține premiul III. Participă la Festivalul București'84, unde pentru melodia București, iubirea mea  obține Premiul I și premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor. La Festivalul  „Șlagăre în studio”  - Praga '84 pentru melodia Un semn de dragoste obține locul III. Scrie muzica filmelor Al cincilea as; Misterele Bucureștiului; Cireșarii; Masca de argint.
În anul 1985  participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'85″  unde pentru melodiile   Să cânte lumea și Să ne dăm mâna obține premiul special al juriului. Scrie muzica teatrului A dispărut Gioconda. Scrie muzica filmului Colierul de turcuoaze.
În anul 1986 participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'86″ unde pentru melodia  Țara mea, Iubită România   obține premiul special la juriului. La Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea” pentru melodia Armata noastră obține premiul I. La Festivalul U.G.S.R. melodiile: Cânt pentru tine, om al muncii și Mai repede, mai bine, mai frumos obțin premiul I. Scrie muzica filmelor Cucoana Chiriță ; Totul se plătește .
 În anul 1987  participă la Festivalul național de muzică ușoară ″Mamaia'87 ″ Mamaia unde este laureat pentru melodia  Vom trăi cât vom iubi. Scrie muzica filmelor În fiecare zi mi-e dor de tine, Chitița în Iași  . În acest an apare cd-ul la casa de discuri Electrecord  Să iubim muzica.
 În anul 1991  participă la Festivalul național de muzică ușoară Mamaia unde pentru melodia Nu suntem îngeri : versurile: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu; interpret: Adrian Daminescu obține Premiul III.
În anul 1992  participă la Festivalul național de muzică ușoară Mamaia unde pentru melodia Cui îi pasă de mine?: versurile: Romeo Iorgulescu; interpretă: Marina Florea obține Premiul II.
În anul 1996, la casa de discuri Electrecord, apare cd-ul În lumea șlagărului 
În anul 1998 participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia, primește Premiul de Excelență
Din anul 2005 la Brăila se desfășoară Festivalul internațional.  La casa de discuri CDS Music apare cd-ul The best Romanian music collection
În anul 2007,  la casa de discuri Electrecord apare Cd-ul Melodii de George Grigoriu
În anul 2008, pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de   radio”, proiect  desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul RADIO - ROMÂNIA compoziția sa Eternitate: compozitor textier: Romeo Iorgulescu; interpret: George Nicolescu,  s-a clasat pe loccul 76;
A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale ca membru în juriu sau președinte al juriului:
  toate festivalurile regionale de muzică ușoară din țară  - „Florile Ceahlăului”; „Cântecul adâncului”; „Lotca de aur”; „Floarea de lotus”; „Potnica”;
♦ la Festivalul Cântecului Oștenesc între 1976-  1978;
  la  Concursul artei studențești în anii: 1970, 1972, 1974, 1976, 1978;
♦ la Festivalul național „Cîntarea româniei” (toate edițiile)”;
♦ la Festivalul cântecului pentru Tineret de la Soci între 1966-1968;
♦ la Festivalul mondial al tineretului și studenților de la Sofia în anul 1968;
♦ la Festivalul Golden Cross de la Malta, în anul 1971; 
♦ la „Olimpiada cîntecului” de la Atena, în anul 1971;
♦ la Festivalul de la Sopot în anul 1971
♦ la Festivalul mondial al tineretului și studenților de la Berlin în anul 1973;


Sursa:
1.  MERIDIANELE CÎNTECULUI  – Autor: Daniela Carman –Fotea
EDITURA MUZICALĂ 1989, BurureșTi
2.  MUZICIENI DIN ROMÂNIA – LEXICON VOLUMUL 3- EDITURA MUZICALĂ, 2000, BUCUREȘTI