duminică, 8 iulie 2018

LA MULȚI ANI



MIRABELA DAUER – (MIRABELA SCORŢARU) – 9 iulie 1947 Bucureşti



În anul 1963, debutează alături de formaţia Roşu şi Negru cu care interpreta melodii din repertoriul Ritei Pavone.
În anul 1967, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă la clasa profersoarei Florica Orăscu avându-i ca şi corepetitor pe Marius Ţeicu şi Marius Popp;
În anul 1970 debutează la televiziune în emisiunea Tele-top cu melodia De când te-am întâlnit – compozitor Marius Ţeicu.

Participă la Festivalul  de muzică uşoară  - Mamaia unde obţine Premiul Juriului;
În anul 1971, participă la Festivalul „Melodiile prietenilor” ţinut la Moscova, unde obţine Premiul I.  La Festivalul  de muzică uşoară  de la Mamaia, obţine Premiul Juriului.
În anul 1974 începe seria colaborărilor cu televiziunea Poloneză . Va apărea în mai multe show-uri prezentate de studiourile Tv din Varşovia, Katovice, şi Krakovia. Cântă în Polonia alături de formaţia NO-TO-CO.
În anul 1976 participă la Festivalul  de muzică uşoară  de la Mamaia unde obţine Premiul Speical Juriului. La Festivalul „Orfeul de aur” ţinut în Bulgaria, unde obţine Premiul al III - lea, Orfeul de bronz.
În anul 1977 apare la Televiziune din Bratislava, cântă în Rusia, Ungaria şi Bulgaria.
Participă la Festivalul Internaţional al Şlagărelor  ţinut în Dresda, unde obţine Premiul al II - lea, pentru interpretare;
În anul 1979 participă la Festivalul Internaţional de la  Sopot, unde interpretând melodiile: Darul copiilor şi Teatrul de păpuși – amândouă compuse de Marcel Dragomir şi pe textul  Corinei Brăneanu  obţine Premiul Interviziunii;
În anul 1980  participă la emsiunea  concurs  „Şlagăre în devenire”. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Voi cânta
În anul 1982 apare în filmul „Buletin de Bucureşti”. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Taina nopții .
În anul 1983 participă la festivalul internaţional din Cuba. Participă la Festivalul  de muzică uşoară  de la  Mamaia unde pentru interpretarea melodiei Eu cred în dragoste compozitor Cornel Fugaru, textier: Eugen Rotaru obţine Premiul Juriului Pentru interpretarea melodiei Bine ai venit iubire  compozitor Temistocle Popa, textier Mircea Block obține Premiul Special al Centralei ONT „Litoral
În anul 1984 la festivalul de muzică uşoară Mamaia susţine un recital. Participă la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia unde pentru interpretarea melodia Magistrala albastră – compozitor: Vasile Vasilache Jr., pe textul lui Aurel Storin obţine Premiul Juriului. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul În zori
În anul 1985 participă la festivalul de muzică uşoară Mamaia cu melodiile: Nu mai vreau  - compozitor Horia Moculescu şi Ești visul meu – compozitor Marius Ţeicu, textier Eugen Rotaru. În  cadrul aceluiași festivalul pentru interpretarea melodiei De ce nu-mi spui că mă iubești ?  - compozitorVasile Vasilache Jr., pe textul lui Eugen Rotaru obţine Premiul Juriului. La Festivalul „Lira Bratislavei” unde interpretarea melodia Bine ai venit iubire compozitor Temistocle Popa, textier Mircea Block, obţine premiul al III-lea (lira de bronz) . Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Morărița.
În anul 1986 participă la Festivalul Naţional de muzică uşoară – Mamaia cu melodiile Să te găsesc - compozitor Vasile Vasilache Jr. şi O planetă a iubirii – compozitor Marius Ţeicu. În  cadrul aceluiași festivalul pentru  interpretarea melodia Vreau iubirea când se arată– compozitor: Temistocle Popa  obţine Premiul Juriului. Casa de discuri  Electrecord scoate albumele Dimineți cu ferestre deschise și Ești visul meu.
În anul 1987 participă la Festivalul Naţional de muzică uşoară – Mamaia cu melodia Dragoste  - compozitor Ionel Tudor. Susţine şi un recital alături de formaţia „Academic”. În  cadrul aceluiași festivalul pentru  melodiile Stai lângă fruntea mea  – compozitor: Mircea Drăgan  şi Vom trăi cât vom iubi  obţine Premiul Juriului. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Te-aștept să vii.
În anul 1987, Casa de discuri  Electrecord scoate albumele De ce nu-mi spui că mă iubești ? și De dragul tău.

În anul 1989 participă la Festivalul Naţional de muzică uşoară – Mamaia cu melodia Orice zi din viața mea  - compozitor Marcel Dragomir. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Bine te-am găsit
În anul 1990, casa de discuri  Electrecord scoate albumul Nopții albe de dor.
În anul 1991 face parte din juriul Festivalului de muzică uşoară de la  Mamaia, în cadrul căruia va susţine şi un recital alături de Doina şi Ion Aldea Teodorovici. Participă la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia unde interpretând melodia Cine iubește – compozitor: Jolt Kerestely, textier Aurel Storin obţine premiul juriului.
În anul 1992 participă la Festivalul naţional de muzică uşoară „Mamaia ' 92” cu un recital. Casa de discuri  Electrecord scoate albumele E bine , E bine,  E foarte bine și  Dacă nu te-aș iubi.
În anul 1994, casa de discuri  Electrecord scoate albumul Te iubesc, iubirea mea.
În anul 1995, obţine Discul de aur oferit de casa de discuri Electrecord. casa de discuri  Electrecord scoate albumul Best of.
În anul 1996, casa de discuri  Roton scoate albumul Nu te părăsesc iubire.
În anul 1997, casa de discuri  Roton scoate albumul Plânge un artist duete cu Cătălin Crişan.
În anul 1998, casa de discuri  Electrecord scoate albumul Tu.
În anul 1999 susţine un recital în cadrul Festivalul naţional de muzică uşoară „Mamaia ' 99”.  Face numeroase turnee cu Teatrul „Constantin Tănase ” din Bucureşti, în toate ţările Europei de Est, dar şi în: Germania, Israel, Franţa şi Cuba. Susţine mii de concerte în ţară acompaniată fiind de grupuri precum: Sincron, Mondial, Savoy, Progresiv, şi Romanticii ’90. Revine  în  spectacolele pe litoral  după o absenţă de 7 ani.
În anul 2000, casa de discuri  Electrecord scoate albumul Ești bărbatul  altei femei
În anul 2002, în cadrul galei „O zi printre stele” i se decernează diploma de Onoare a Ministerului Culturii şi Cultelor. Editura Nemira în colaborarea cu jurnalista Anca Nicoleanu lansează volumul autobiografic – Pe drumul vieții.
În anul 2003, casa de discuri  Electrecord scoate albumul De ce oare?
În anul 2004, pe data de 13 decembrie este decorată cu Ordinul Naţional „Meritul Cultural” clasa I în grad de „Cavaler” de către Preşedintele României. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Grădina dragostei
În anul 2005, casa de discuri  Zoom Records scoate albumul Aș vrea să-mi dai inima ta
În anul 2006 TVR îi oferă „Diploma de Onoare” şi trofeul „TVR 50” în cadrul unui Micro-recital cu orchestra Radio. Casa de discuri  Electrecord scoate albumul Te-aștept să vii.
În anul 2007, casa de discuri   Euro Music scoate albumul Floare albă, floare albastră.   Jurnalul Național scoate Muzica de Colecție – Mirabela Dauer –volumul 27.
În anul 2008, pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de   radio”, proiect  desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de   radio melodia Te-aștept să vii , compozitor: Ionel Tudor; textier:  Andreea Andrei s-a clasat pe loccul 6,  melodia Frunza mea albastră – compozitor: Marian Nistor, textier: În anul 2012, casa de discuri  Big Man  scoate albumul Îți mulțumesc
Radu Stanca, melodie interpretază în duet cu compozitorul s-a clasat pe locul 35.
În anul 2009, casa de discuri   Euro Music scoate albumul Pentru inima mea
În anul 2010 suţine un recital la festivalul Calatis. Pe 27 august susţine recital la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia. În  cadrul aceluiași festivalul onoare cu ocazia celei de a 40 ediţii a festivalului primeşte o diplomă şi o plachetă de aur. Pe 3 octombrie susţine recital în încheierea Festivalul Internaţional Dan Spătaru.
În anul 2011, casa de discuri  Big Man  scoate albumul În brațele tale
În anul 2012, casa de discuri  Big Man  scoate albumul Îți mulțumesc
În anul 2014 revista   “Taifasuri“ scoate albumul Când    iubești cu adevărat
           





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu