marți, 26 iunie 2018

SĂ NE REAMINTIM DE MAESTRUL


TEMISTOCLE POPA  - 26 iunie 1921, Galați – 27 noiembrie 2013.



Din anul 1935  urmează cursurile Conservatorului de muzică „Ciprian Porumbescu” din București unde studiază cu: Ioan D. Chirescu – teorie și solfegii, Fuast Nicolescu – armonie și contracpunct, Petre Elinescu și Vasile Jianu -flaut, Sabina  - harpă.
Între anii 1958-1960 urmează cursurile de perfecționare ale Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. unde studiază cu Marțian Negrea  - forme muzicale, Al. Pașcanu  - armonie, M. Basarab  și C. Bugeanu   - orchestrație;
Între 1943-1957 este instrumetist în diverse orchestre de teatru muzical;
Debutează în anul 1961 cu melodia Lalele care devine imediat șlagăr;
Începând cu anul 1962 devine membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R.
În anul 1963, participă  la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Zorile – obține Premiul litoralului. Scrie muzica pentru spectcolul de  revistă Astă seară e cu cântec . Scrie muzica pentru filmul artistic La vârsta dragostei .
În anul 1964 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Frumoasă – i visarea – obține  premiul RTV
În anul 1965 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Dorule – obține Premiul Uniunii scriitorilor. Scrie muzica pentru spectcolul de  revistă Jos pălăria.În colaborare cu George Grigoriu scrie muzica pentru filmul de televiziune Men sana in corpora sano.
În anul 1970, scrie muzica pentru filmul de televiziune Urmărirea. Scrie muzica pentru filmul de televiziune Plaiuri românești .
În anul 1966 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Olimpia tinereții, obține Premiul U.C.F.S. Scrie muzica pentru spectacolul de revistă În halat și-n papuci.
În anul 1967, scrie muzica pentru spectacolelor de revistă Le grand  music-hall de  Roumanie și Mica publicitate . Scrie muzica pentru filmul artistic Cerul  începe la etajul trei .
În anul 1968, scrie muzica pentru spectacolelele de revistă Ultima aventu  Mexico melodii.  Scrie muzica pentru filmul artisticTinerețe fără  bătrânețe.
În anul 1969 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Din totdeuna pe acest  pământ obține Marele premiul, iar pentru melodia Trecea fanfara militară – obține Premiul de popularitate. Scrie muzica pentru spectacolelele de revistă  Aoleu, am un lapsus  și La estradă-i  seară mare.
În anul 1970  participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Spune-mi  ce mai face mama? obține Premiul III. Scrie muzica pentru spectacolelele de revistă  Se caută o vedetă și Revista are cuvântul .
În anul 1971, scrie muzica pentru filmul artistic Astă seară dansăm în familie.
În anul 1972,  participă la  Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Dragostea dintâi obține Premiul II; iar pentru melodia În rândul patru obține premiul II.  La Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr, și te cânt patria mea”  pentru melodia Scrisoare către mama obține mențiune.  scrie muzica pentru filmul artistic Lumea se destrează și pentru filmele musicale Veronica și Veronica se întorce 
În anul 1973 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Cântă un ciobănaș obține mențiune; iar pentru melodia Și m- am trezit că te iubesc – obține mențiune.
În anul 1974 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Omagiu obține premiul I. Scrie muzica pentru spectacolelele de revistă  Revista are Adam și Eva și Trecea revista militară  
În anul 1975,  scrie muzica pentru spectacolelele de revistă  În grădina  bucuriilor. Scrie muzica pentru filmul artistic Tatăl de duminică.
În anul 1976 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodiile România și Un roman de dragoste obține Premiul II. La Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr  și te cânt patria mea”  unde pentru melodia Scrisoare din cătănie  obține Premiul II.
În anul 1977, scrie muzica pentru filmul muzical  Mama.
În anul 1978, participă la Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea”  unde pentru melodia Marinarii  obține premiul I. Scrie muzica pentru spectacolelele de revistă  Revista în luna de miere. Scrie muzica pentru filmele artistic  Eu, tu și  Ovidiu și  pentru  filmul muzical Melodii, Melodii .
În anul 1979 participă la  Concursul organizației naționale a pionierilor și șoimilor patriei   unde pentru melodia Pionierii obține Premiul III. La Festivalul cântecului politic pentru tineret  unde pentru melodia Pentru că suntem tineri  obține Premiul III.
În anul 1980 , scrie muzica pentru filmul artistic Lumini și umbre
În anul 1981, scrie muzica pentru spectacolelele de revistă  Revista știe și le cântă
În anul 1982 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Cântec  de tată obține premiul III. Scrie muzica pentru filmul artistic Grăbește-te  încet . În colaborare cu Radu Șerban  scrie muzica pentru serialul  de televiziune Lumini și umbre .
În anul 1983 participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Bine ai venit iubire obține Premiul litoraluluiLConcursul Șlagăre în devenire unde pentru melodia Toți  copii României obține Premiul I, iar pentru melodia La gara de nord  obține premiul publicului. Scrie muzica pentru filmul artistic Secretul lui Bachus .  Scrie muzica pentru filmul de televiziune Fram  ursul 
În anul 1984 participă la Concursul organizației naționale a pionierilor și șoimilor patriei   unde pentru melodia Toți  copii României obține Premiul anului. La concursul „Melodii 83” pentru melodia  Bine ai venit iubire obține Premiul II.
În anul 1985, participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Să- mpodim pământul obține Premiul II La Festivalul internațional „Lira Bratislavei” unde pentru melodia Bine ai venit iubire, obține Premiul III. Scrie muzica pentru filmele artistice Sosesc păsările călătoare  și Adio, buletin  de București.
În anul 1986, participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia  unde pentru melodia Vreau iubirea când se-arată obține Premiul special al juriului. La  concursul „Melodii 85” – unde pentru melodia Uite așa– obține Premiul juriului;
În anul 1987 participă la Concursul „Melodii 86” – unde pentru melodia Vreau iubirea când se-arată este laureat;
În anul 1998 participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia  – unde pentru melodia Zilele mele– textier: Aurel Storin; interpret: Mirela Pană  obține Premiul de Popularitate
În anul 2011 Biblioteca Bucureștilor  va scoate în ″COLECȚIA MAEȘTRII″ o carte despre viața și activtatea artistică a maestrului TEMISTOCLE POPA



                        Sursa
MERIDIANELE CÂNTECULUI – Autor: Daniela Caraman Fotea
Editura: Muzicală; 1989 , București



vineri, 22 iunie 2018

LA MULȚI ANI


ANDREEA BĂLAN – 23 iunie 1984 Ploieşti



În anul 1994, are prima apariție Tv în cadrul emisiunii pemtru copii Ba da, ba nu.
În anul 1996, lansează primul album solo Amețiți de fum.
În anul 1998, obține trofeul “Mica Prințesă” la festivalul internaționalMicul prinț”. Participă la Gala Naţională Eurovision cu melodia Un univers mai liniștit. Formează împreună cu Andreea Antonescu duetul Andree.
În anul 1999, în primăvara  trupa Andre lansează primul album La întâlnire. În luna august, trupa Andree participă la Festivalul de muzică uşoară de Mamaia – secţiunea creaţie cu melodia Liberă la mare – unde obţine trofeul festivalului. În toamna apare albumul Nopate de vis. În luna noiembrie filmează videoclipul piesei Noapte de vis
În anul 2000, în pirmăvara trupa Andree lansează albumul Prima iubire . În luna aprilie, apare videcliopul melodiei Prima iubire, de pe albumul Prima iubire. În luna iulie, apre videcliopul melodiei Lasă-mă papa la mare, de pe albumul Prima iubire . În toamnă apre albumul Am să-mi  fac de cap . În noiembrie, apare videclipul melodiei Am să-mi fac de cap, de pe albumul Am să-mi fac de cap.
În anul 2001, primește trofeul Otto-Bravo 2000 pentru „Cel mai bun grup pop-dance din România”. În luna februarie, apare videoclipul melodiei Flori de tei, de pe albumul Am să-mi fac de cap. În primăvară lansează albumul Best of Andre. În luna aprilie, apare videoclipul melodiei Sună-mă, de pe albumul Am să-mi fac de cap. În toamnă lansează albumul trupa Andree, lansează albumul O noapte de vis. În luna octombrie apare videolipul melodiei O noapte de vis, de pe albumul cu același nume.
În anul 2002, trupa Andree se desparte, Andreea contându-şi cariera solo. Va avea o scurtă colaborare cu Alina Sorescu. Realizează videoclip la melodia Te joci cu mine . În luna noiembrie lansează albumul Liberă din nou.
În anul 2003, lansează ediția limitată a masi single-ului Plândg de dor. În luna iunie, apare videoclipul melodiei Nopți de vară, de pe albumul Liberă din nou . Participă la Festivalul de muzică uşoară Mamaia – secţiunea şlagăre  unde interpretând melodia Nopți de vară obţine locul I.
În anul 2004, în luna ianuaie realizează videoclip melodia Aparențe de pe albumul Așa sunt eu. În luna aprilie lansează albumul Așa sunt eu
În anul 2005, în luna februarie apare videoclipul melodiei Evadez  de pe albumul Așa sunt eu. La premiilșe MTV, Andreea Bălan primește premiul pentru cel mai bun site. În luna iunie,  apare videoclipul melodiei Invidia de pe albumul Așa sunt eu. În luna noiembrie apare videoclipul melodiei O străină de pe albumul Așa sunt eu
În anul 2006, în luna octombrie apare videoclipul melodiei Nu știu să fiu  numai  pentru tine, de pe albumul Andreea B. În luna noiembrie, apare albumul Andreea B
În anul 2007, în luna iunie apare videoclipul melodiei Prinde-mă aprinde-mă,  de pe albumul Andreea B .  Între  octombrie –noiembrie participă împreună cu Petrișor în Mexic la Dancing  around the world, unde participă 11 ţări, fiecare cu câte o echipă reprezentativă. Andreea și Petrișor obțin medalia de bronz.
În anul 2008,  în perioada martie – aprilie participă împreună cu Petrișor la emisiunea „Dansez pentru tine – Liga invigătorilor” emisiune difuzată de postul de televiziune PRO TV, unde obțin locul 1. În luna aprilie, filmează videoclip la melodia  Baby get  up and dance melodia a fost compusă de Yosif Bernandos, Keo şi Cornel Ilie. În luna iulie la premille “România top hits” de la Bacău primește trofeul “Best fermale”
În anul 2009, pe data de 9 februarie 2009 apare singelul Superwoman. Împreună cu echipa managerială, crează primul show interactive din România “Lecția de dans” un show de 90 de minute în care publiul present la eveniment are ocazia să asculte cele mai cunoscute melodii ale Andreei Bălan dar și să învețe patru stiluri de dans (samba, salsa, rock&roll, passo doble) de la Bursucu (coregraf Dansez pentru tine), după ce Andreea Bălan și Petrișor le exemplifica. În luna iunie lansează albumul Super Woman. În septembrie lasează single-ul Gold (Dumnezeu).
În anul 2010, în luna mai filmează pentru videoclipul Trippin, în Insula Corfu din Grecia. În luna noiembrie lansează single-ul Crazy about you .
În anul 2011, în luna februarie lansează Dancing show În luna aprilie demarează împreună cu echipa MixMusic,  turneul music Mix Music Evolution Tour care va cuprin 33 de orașe, în fiecare sâmbără până la sfârșitul anului Andreea va merge cu caravan Mix Music. În luna septembrie la RMA primește premiul “Cel mai sexy videoclip pentru melodia Like a bunrney” din partea revistei FHM. În luna noiembrie, lasează un remake al melodiei Andre Moșule ce tânăr ești. În luna decembrie, lansează un nou concept de show pentru sărbătorile de iarnă “Christmans Party”.
În anul 2012, în luna martie lansează sigle-ul Money love. În perioada 17 martie – 26 aprilie, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul unu, concurs difuzat pe postul de televiziune Antena 1. În perioada 15 septembrie – 1 decembrie face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 2 . În luna octombrie lansează videoclipul melodiei Mă doare fără tine. Face parte din juriul emisiunii “Te cunosc de undeva”, difuzată pe postul Antna 1
În anul 2013, în luna martie lansează videoclipul melodiei Things u do 2 me. În perioada 16 martie – 11 mai, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 3. În perioada 7 septembrie – 11decembrie, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 4. În luna octombrie lansează videoclipul melodiei Iubi.
În anul 2014, în luna februarie lansează videclipul melodiei Dècor. În perioada 13 septembrie – 20 decembrie, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 6. În luna septembrie lansează videoclipul melodiei Super Soaker și un nou concept de show African show.  În luna noiembrie lansează videoclipul melodiei Rece.
În anul 2015, în luna martie lansează videclipul melodiei Baila.  În perioada 14 februarie – 16 mai, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 7 În luna august, împreună cu artistul Cortes lansează melodia Uită-mă.  În luna septembrie câștigă trofeul Best show la Media Music Awards de la Sibiu. În perioada 16 septembrie – 26 decembrie, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 8.
În anul 2016, în luna ianuarie lansează videclipul melodiei Baby be mine.  În perioada 13 februarie – 28 mai, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 9.  În luna aprilie, lansează videoclipul melodiei Carusel.  În perioada 11 septembrie – 24 decembrie, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 10.
 În anul 2017, în perioada 18 februarie – 3 iunie, face parte din juriul Concursului Te cunosc de undeva, sezonul 11



LA MULȚI ANI


GEØRGE (GEORGE PAPAGHEORGHE) – 22 iunie 1982, Constanța




În anul 1993, începe să cînte la pian. Devine singurul din clasă, care cîntă muzică de operă, la numai 11 ani;
Urmează Academia de Studii Economice, din Constannța, secția Managementul Afacerilor.
În anul 2002 participă în cadrul emisiunii “Popstars”, ca membru al trupei Cocktail. Câștigă concursul cu piesa Până-n zori.  Lansează albumul Cocktail. Producătorii albumui sunt: Bogdan Popoiag, Dan Griober și Marius Moga;

miercuri, 20 iunie 2018

LA MULȚI ANI

ANDREEA BĂNICĂ  - 21 iunie 1978 – Eforie Nord.


Apare de la patru ani şi jumătate în Cenaclul, Flacăra, condus de Adrian Păunescu. Este remarcată pentru vocea ei, însă din cauza vârstei nu poate fi coptată în cenaclu;
În anul 1998 participă la festivalul naţional de muzică uşoară de la Mamaia – secţiunea creaţie;
Între anii 1998-2001 – activează în formaţia Exotic.

miercuri, 13 iunie 2018

SĂ NE REAMINTIM DE



VASILE  V. VASILACHE  (VASILE VASILACHE JR - VAVA) 
– 14 IUNIE 1941, București, -  d. 1992 



Între anii 1960-1965  urmează cursurile Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din București unde studiază cu Victor Giuleanu și Dragoș Alexandrescu – teorie solfegii, Ion Dumitrescu – armonie, N. Buicliu  - contrapuct, Tudor Ciortea – forme, Octavian Lazăr Cosma  - istoria muzicii, Emilia Comișel  - folclor

Debutează în anul 1967, cu melodia Ploaia și noi cu care are un foarte mare success. participă la Festivalul internațional „Lira de aur” de la Bratislava unde pentru melodia Ploaia și noi obține Premiul special al juriului.

Între anii 1968-1973 este regizor muzical la Radio-televiziune. În colaborare cu Paul Urmuzescu scrie muzica pentru filmul de televiziune „Pe verticală, pe orizontală
Din anul 1969 începe să scrie spectacole de revistă. În același an devine membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. Participă la  Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Vechiul pian obține Premiul II. Scrie muzica pentru spectacolele  Evadatul în concrt ,  Săracu  Gică,  Revista muzelor și Școala nevestelor .

În anul 1972 participă la Festivalul cântecului ostășesc „Te apăr și te cânt patria mea” unde pentru melodia Un țărm de liniste obține Premiul I. Scrie muzica pentru filmul de lung metraj Zestrea

În anul 1975, participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Vrem pace pe pământ, obține Mențiune. La Concursul revistei „România pitorească ” „La drum voios, un cântec țării”,  pentru melodia Obiceiuri din străbuni obține premiul III. Scrie muzica pentru filmul de lung metraj Elixirul tinereții 


În anul 1976,  participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Cântec de   împlinire  – obține Premiul II.

În anul 1977,  participă la festivalul național „Cântarea României” cu  melodia  Pentru holdă, pentru soare obține premiul III. „Pe verticală, pe orizontală Salutări de la Vasile

În anul 1978 participă la Concursul național al C.N.E.F.S. unde pentru melodia Marșul Daciadei obține marele Premiu.  În colaborare cu Marius Țeicu  scrie muzica spectacolului  Revista pălăriilor.

În anul 1979, scrie muzica spectacolului  De la Cărăbuș la Savoy jucat pe scena Teatrului „Constantin Tănase” din București, în anul 1979.

În anul 1983, participă la Concursul „Melodii'82” unde pentru melodiile La noapte  și În zori, primește premiul juriului.La  Concursul “Șlagăre în devenire”  pentru melodiile: În zori, Cântăm pacea lumii; Și voi uita – obține premiul I. Scrie muzica pentru spectacolele  Doctore sunt AL DV,  Incredibil, dar …adevărat

În anul 1984 participă la Concursul „Melodii'83”  pentru melodia Cântăm pacea lumii  primește marele premiu;  

În anul 1985, participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia De ce nu-mi spui că mă iubești? – obține premiul de popularitate. La Concursul de muzică de dans de la Costinești pentru melodia Cine  oare cine? obține premiul I

În anul 1986 participă la Concursul „Melodii'85” pentru melodia  De ce nu-mi spui că mă iubești? primește premiul organizatorilor.

În anul 2009, casa de discuri Electrecord scoate albumul Vasile V. Vasilache – Dreprul la neuitare.

                                               
                                   

                                   
                        Sursa
MERIDIANELE CÂNTECULUI – Autor: Daniela Caraman Fotea
Editura: Muzicală; 1989 , București




luni, 11 iunie 2018

LA MULȚI


ADRIAN ENACHE – 12 iunie Galaţi 1966.


Urmează cursurile liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi.
Este absolvent al Institutului Politehnic, secţia Metalurgie având diploma de inginer.
Timp de cinci ani este solistul formaţiilor din Galaţi: Phoebus (unde îl are ca şi coleg pe chitaristul Patoi) şi formaţia 6200. Urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti – secţia canto, clasa Mihaela Runceanu şi Ionel Tudor.

duminică, 10 iunie 2018

LA MULȚI ANI


LOREDANA GROZA – 10 iunie, 1970, Oneşti  - judeţul Bacău.



Începe să cânte de la vârsta de 3 ani.
Este pasionată şi de poezie fiind admisă în cenaclul literar Sburăotrul sub îndrumarea. De la vârsta de 6 până la 14 ani studiază vioara. A urmat şi cursuri de balet .
În anul 1977 joacă în mai multe piese de teatru una dintre ele din Problema Problemei montată pe scena Casei de Cultură din Oneşti;
În anul 1984, participă la faza naţională a concursului „Cîntarea României” unde este remarcată de Dumitru Moroşanu şi Jolt Kerestely. La concursul „Steaua fără nume” trece toate etapele, ultima fiind în anul 1986 când câştigă şi trofeul „Steaua fără nume”.
În   anul 1986, în  perioada 27-31 august, participă la Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'86” cu 2 melodii: Mă întreb ce   să fac – muzică: Marius Ţeicu, versuri: Eugen Rotaru şi Despre dragoste muzică: Dan Beizadea, versuri: Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu, unde câştigă marele trofeu.
În anul 1987 participă la concursul „Melodii ’86” cu melodiile Mă întreb ce să fac – muzică: Marius Ţeicu, versuri: Eugen Rotaru şi Despre dragoste muzică: Dan Beizadea, versuri: Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu. În cea de-a două seară de festival va susţine un recital. În acest an lansează şlagărele: Alege drumul  - compozitor: Dani Constantin, text: Eugen Dumitru, Pentru iubirea ta  - muzică: Jolt Kerestely – versuri: Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu şi De n-ar fi iubirile   - muzică: Jolt Kerestely.  Încep turneele în străinătate împreună cu Teatrul de Comedie „Constantin Tănase”. Vocea ei apare pe coloana sonoră a filmului Zâmbet de soare regia Elisabeta Bostan, muzica: Marius Ţeicu. În  perioada 26-30 august participă la Festivalul de muzică uşoară Mamaia '87 cu 2 melodii: Cu tinerețea în suflet – muzica: Dan Beizadea, versuri: Viorela Filip şi Hai vorbește muzică: Aurel Manolache, versuri: Saşa Georgescu. La acest festival va susţine şi un recital. Joacă persoanjul Marinelei din piesa Cuibul de viespi. În perioada 10-12 iulie, participă la cea de-a doua ediţie a concursului de muzică de dans pentru tineret de la Costineşti unde interpretând melodia Nu pot să cred - compozitor: Alexandru Simu, textier: Eugen Dumitru se clasează pe locul III. Tot aici este remarcată de compozitorul Adrian Enescu.
În anul 1988, în luna martie  realizează un turneu în Polonia împreună cu Gabriel Cotabiţă şi formaţia Holograf. În acest an, apare melodia Bună seara iubito!  cântată în duet cu Ion Caramitru – compozitor: Adrian Enescu, versuri: Lucian Avramescu.Participă la Gala Festivalului Internaţional de Şlagăre la Dresda din R.D. Germania. Participă la concursul „Melodii ’87” cu melodiile Îți citesc  în ochi;  Măcar o clipă, compozitor Adrian Enescu când câştigă premiul CC al UTC . În cea de-a două seară de festival va susţine un recital. În perioada 31.08-4.09  participă la Festivalul  de muzică uşoară Mamaia cu 2 melodii: Nu te cred – muzică: Aurel Manolache, versuri: Saşa Georgescu, premiul al III- lea la secţiunea creaţie  şi Poate dragostea muzică: Mihai Grigoriu, versuri: Romeo Iorgulescu. Va susţine şi un recital în cadrul festivalului. La casa de  discuri Electrecord, apare albumul Bună seara iubito
În anul 1989, apar melodiile: Un buchet de trandafiri, Joc matematic, Zăpada palmei tale , Iubirea  mea  cartea de  oftat.  La sfârşitul lunii martie participă la cea de-a XIX ediţie a concursului „Steaua Litoralului” desfăşurat la Constanţa. În perioada 30.08-03.09 participă la Festivalul de muzică uşoară Mamaia'89 cu 2 melodii: Muguri pentru viitor – muzica: Octav Firulescu, versuri: Dan V. Dimitriu şi o melodia în afara concursului Pentru inima planetei muzică: Cornel Fugaru, versuri: Dan V. Dimitriu. Această melodia o va cânta împreună cu: Mihaela Runceanu, Mirela Voiculescu-Fugaru, Gabriel Cotabiţă şi Bogdan Bratu . La acest festival va susţine şi un recital. În septembrie participă la cea de-a patra edţie a concursului de muzică de dans pentru tineret de la Costineşti cu melodiile: Dacă vrei   - compozitor: Octav Firulescu şi De-aș fi o stea – compozitor: Mircea Drăgan. La casa de  discuri Electrecord, apare albumul Un buchet de trandafiri.
În anul 1990, susţine un concert în Marea Britanie alături de The Drifters, Tom Jones etc. Filmează clipul piesei Cirip-Cirip. Participă la Festivalul de muzică uşoară Mamaia'90. La acest festival va susţine şi un recital. În acest  întrerupe colaborarea cu Adrian Enescu.
În anul 1991 efectuează un turneu în Italia. Participă la festivalul Internaţional  „Bucureşti ’91” cu melodia : Dacă pleci - compozitor pe Marin Petrache  - Pechea cu care câştigă marele premiu.
În anul 1992, participă la Festivalul de muzică uşoară Mamaia'92 cu  melodia: Te-am uitat – muzică: Mairus Ţeicu, versuri: Dan V. Dimitriu, iar pentru melodia Ce va fi cu iubirea mea?  – muzică: Mairus Ţeicu, versuri: Eugen Rotaru  cu care obține premiul I la secţiunea şlagăre
În anul 1993, începe colaborarea cu Direcţia V cu Răzvan Mirică şi Marian Ionescu. Efectuează un turneu în Italia. Participă la festivalul Internaţional  Bucureşti ’93” cu melodia : Vino   la mine  - compozitor: Cornel  Fugaru, text: Mirela Voiculescu-Fugaru. Începe filmările pentru filmul „A două cădere a Constantinopolului
În anul 1994 are loc  premiera  filmul „A două cădere a Constantinopolului”. Pe 8 iulie  cu prilejul lansării de către casa de  discuri “Disim Compro “ a  albumului „Atitudine”, susţine un impresionant concert live la Sala Palatului  cu 25 de instrumentişti pe scenă şi 2 trupe de balet. Concertul a ţinut 1 şi 45 de min. Participă la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia’94 cu melodia Poate că azi, poate că mâine – cântată în duet cu Aurelian Temişan  compozitor: Andrei Tănăsescu. În cadrul festivalului susţine şi un recital. Filmează  pentru filmul „Paradisul în direct” avându-i alături pe: George Mihăiţă, Tamara Buciuceanu – Botez. Reprezintă ţara noastră la Festivalul Cerbul de aur – secţiunea videoclip. Susţine şi un recital.Filmează videoclipul piesei  O fată singură-noapte
În anul 1995, are loc premiera  filmului „Paradisul în direct” avându-i alături pe: George Mihăiţă, Tamara Buciuceanu – Botez. Susţine alături de Direcţia V concerte sub titulatura „Loredana şi Direcţia V . Susţine un impresionant concert live la Teatrul „Ion Creangă” urmat de un alt turneu prin ţară. Acest spectacol a culminat lansarea noului album Născută toamna,  apărut la     casa de discuri “Sabina   Music“. Participă alături de Direcţia V la Festivalul de muzică uşoară Mamaia'95 – secţiunea şlagăre  cu melodia: O fată singură-n noapte, unde obţine premiul al II lea. Fiind ediţie jubilară cea de –a 25 ediţie, participă la rememberul sentimental alături de alţi artişti care s-au lansat la Mamaia.
În anul 1996, participă alături de Direcţia V la Festivalul de muzică uşoară Mamaia’96 unde susţine şi un recital prezentat de casa de discuri Electrecord. La sfârşitul anului Loredana şi Direcţia V începe colaborarea cu postul de televiziune PRO TV. La casa de  discuri Electrecord, apare albumul Tomilio.
În anul 1997,  continuă seria turneelor alături de Direcţia V și colaborarea cu postul de televiziune PRO TV. Realizează videoclipul melodiilor: Nu-mi pasă şi E genul meu – ambele avândul ca  scenarist  - pe Laurenţiu Rusescu.   Susţine împreună cu Direcţia V un recital la Festivalul de muzică uşoară Mamaia’97. La secţiunea interpretare face parte din juriu
În anul 1998, pe data de 10 iunie se căsătoreşte cu Andrei Boncea, director executive Media Pro, iar pe data de 14 iulie se naşte fetiţa lor pe nume Elena.În toamnă întrerupe colaborarea cu Direcţia V.  Interpretează personajul Ana din Gheonoaia
În anul 1999, filmează  videoclipul melodiei: Aromaroma –produs de Media Pro Music  în regia lui Camil Tulcan.  Pe data de 10 iunie cu ocazia lansării de către casa de discuri “Media Pro music“ a albumlui Aromaroma susţine concertul ICoTOPIA la baza Keoke din Bucureşti.
În anul 2000,  după 10 ani reînoieşte colaborarea cu Adrian Enescu
În anul 2001, pe data de 14 februarie lansează la casa de discuri “Media Pro music“  albumul Diva Inamorata toate piesele fiind semnate de Adrian Enescu. Filmează  videoclipul melodiei: Diva Inamorata –produs de Media Pro Music  în regia lui Ducu Darie. Tot   la casa de discuri “Media Pro music“ apar albumul Agurida.
În anul 2002, casa de discuri “Media Pro music“ scoate    albumul    Zaraza,vânzătore de plăceri.
În anul 2003, casa de discuri “Media Pro music“ scoate    albumul Fata cu șosete de diamante.
În anul 2004,  “Pro Video“ scoate    albumul    Zig, Zaga, Extravagantza.
În anul 2006,  “Pro Video“ scoate    albumul  My love
În anul 2007, apare  pe colonana sororă a  telenovelei Inimă de țigan, difuzate pe postul Acasa Tv. Interpretează  personajul Lory din filmul Supraviețuitorul. În acest an, apar albumele Jamparalele și Made in  Romania
Între  2007-2008, interpretează personajul RODIA din  Inimă de țigan – serial difuzat de postul de televiziune Acasă Tv.
În anul 2008, pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de   radio”, proiect  desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de radio  melodia Bună seara iubito! compozitor Adrian Enescu , textier: Lucian Avramescu  s-a clasat pe locul 2,  iar  melodia Ce va fi cu iubirea mea?  compozitor Marius Ţeicu, textier: Eugen Rotaru s-a clasat pe locul 23. Apare Muzica de Coleție – Volumul 55, scoasă de Jurnalu Național .
În anul 2009, casa de discuri “Media Pro music“ scoate    albumul    Sun Dance
În anul 2012, casa de discuri “Media Pro music“ scoate    albumul   Dragoste




vineri, 8 iunie 2018

LA MULȚI ANI


LIDIA BUBLE – 9 iunie 1993, DEVA



-          se dedică sportului încă din copilărie. Începe cu gimnastica de performanță în orașul său natal. Pe lîngă gimnastică se dedică și atletismului;
-          urmează cursurile facultății de sport;
-          pasiunea pentru muzică o are tot din copilărie. Talentul este moștenit din familie, iar alături de cei 10 frați cîntă în corul bisericii;

joi, 7 iunie 2018

ISTORIA ROCKULUI ROMÂNESC


CARGO  



formaţie rock  formată în 1985  la Timişoara. COMPONENŢĂ  inițială era: Dinel [Constantin]Tolea  (n. 14 decembrie  1954 Bucureşti - d – 22 august 1997 - Neptun) kybds; Adrian Bărar (n. 15 ianurie 1960, Timişoara )  voce, chitară; Nae  Ionel  Tornoczi – voce;  Tavi Iepăn – chitară; Tibi Gadjo – bas; Carol Bleich – drms. Ideea înființării grupului este a lui Adrian Bărar.