marți, 18 decembrie 2018

SĂ NE REAMINTIM DE





VASILE VESELOVSKI – 18 decembrie, 1925, Găvana, județul Argeș  - 4 ianuarie 1998.
                       
Între 1944-1947, urmează cursurile Facultății de fizico-chimice;
Între 1947-1952, urmează cursurile Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, unde a studiat cu profesorii: Ion Dumitrescu, George Breazul – teoria, Paul Constantinescu  - armonie, N. Buiciliu – contrapunct, Theodor Rogalski - orchestrație, Tudor Ciortea – forme musicale, Ion Vicol – dirijat și Tiberiu Alexandru – folclor;
În anul 1954,  debutează în calitate de compozitor cu melodia ÎMI SPUNE MIE LUNA interpretată de Aida Moga.
În anul 1957, este conducător al turneului Orchestrei „București” a Teatrului „Constantin Tănase” în în R.D.G. Germania  - Leipzig. Scrie muzica spectacolului Băiatul de la mansard.
În anul 1958, este conducător al turneului  Circului de stat „București” a Teatrului „Constantin Tănase”
În anul 1959, Scrie  muzica spectacolului Revista este a noastră .. Obține diploma de onoare la al 4-lea Festival internațional de muzică ușoară organizat de „Bayerischer Rundfunk”. Din acest an devine membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor  din R.S.R.
În anul 1960 scrisă muzica spectacolului Pe treptele revistei.
În anul 1961, este conducătorul turneului  orchestrei Dinu Șerbănescu în Cehoslovacia
În anul 1962, participă la Zilele culturii românești, în Polonia. Scrie muzica spectacolului  Băiatul din banca a doua
În anul 1963, scrie muzica spectacolului  Palatul melodiilor.
În anul 1964, participă la Festivalul de muzică ușoară Mamaia unde pentru melodia Tu  obține Marele premiu I. Scrie muzica spectacollor  Revista comorilor și Nu prea albă ca zăpada.
În anul 1965,  participă la Festivalul de muzică ușoară Mamaia unde pentru melodia Cu tine, obține premiul Televiziunii Române, iar pentru melodia Luna la mamaia obține premiul litoralului. Scrie muzica spectacolelor Anemone pentru Victor,  Nimic despre revistă,  Pălăria Florentină, Revista dragosteiVisul revistei,  O fată răsfățată.
În anul 1966, participă la Festivalul de muzică ușoară “Mamaia” unde pentru melodia Cînta un matelot obține premiul Uniunii scriitorilor . Primesște diploma de onoare la Festivalul internațional de muzică ușoară de la Sopot.
În anul 1967, participă la la Festivalul Internațional al teatrelor pentru copii și tineret de la Nürenberg în R.F.Germania. Scandal la Boema,  Ca la Tănase, Șoricelul și păpușa,

În anul 1969,  pentru melodia Copii din București obține Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. Scrie muzica spectacolelor: Poveste neterminată, Femei, femei, femei, Hanul revistei.
În anul 1970,  participă la Festivalul național de muzică ușoară “Mamaia” unde pentru melodiile Merit eu și Mamă dă-mi un sfat obține premiul II. Pentru melodia Dar ce nu ai?  obține premiul III. Scrie muzica spectacolelor Geamandura, Roata morii Astral Music  Hall. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Melodii de Vasile Veselovski.
În anul 1971, scrie muzica pentru spectacolul  Maxi Revista,  .
În anul 1972, scrie muzica pentru spectacolele  Revista în balon și  Și dragostea face armata
În anul 1973,  participă la Festivalul național de muzică ușoară “Mamaia” unde pentru melodia De-a  colindat aceste locuri obține mențiune. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Melodii de Vasile Veselovski.
În anul 1974,  participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Te iubesc țara mea obține premiul II. Scrie muzica pentru spectacolele Sus Cortina la cetate, Pardon, Scuzați, Bonsoir și Astă seară pe loc repauz.
În anul 1975,  pentru muzica  spectacolului Pardon, Scuzați, Bonsoir obține Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. Scrie muzica spectacolului E formidabilă revista.
În anul 1976, participă la  Festivalul cântecului oştenesc „Te apăr şi te cânt patria mea” unde pentru  melodia Aici trăim obţine  Premiul U.T.C. Scrie muzica pentru spectacolele Trompetele revisteiRevista cu paiațe și Revista la ordin.
În anul 1977, scrie muzica spectacolului Camping Boema,
În anul 1978, scrie muzica pentru  spectacolele  Paradă la estradăNevestele vesele din Boema și Surprizele rampei.
În anul 1979, scrie muzica pentru spectacolul Toate cortinele sus .
În anul 1980, scrie muzica pentru spectacolele  Boema slăbiciunea mea, Batalionul veseliei, Bilet de voie…bună, și Așa rîd oamenii buni. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Melodii de Vasile Veselovski.
În anul 1982, scrie muzica pentru spectacolele Nu-i bai, Express melodii, și Stele, Stele și  Boema.
În anul 1983, participă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Strada Speranței obține premiul organizatorilor. Pentru melodiile Cîmpia Românească și Strada Speranței obține Premiul Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. La Concursul  Melodii' 82 pentru melodia Îți mulțumesc, obține premiul organizatorilor. Scrie muzica pentru spectacolul Balul revistei.
În anul 1984, participă la Festivalul național de muzică ușoară “Mamaia” unde pentru melodia Drumul spre tine  obține premiul I. La Concursul  “Melodii' 83” unde pentru melodia Strada speranței, obține premiul organizatorilor. Scrie muzica pentru spectacolul Constelația Boema.
În anul 1985, scrie muzica pentru spectacolul Boema bucuria mea,
În anul 1987 participă la Concursul  “Melodii' 86” unde pentru melodia Nu mă uita de tot, este laureate. Scrie muzica pentru spectacolul Artiștii și boema.
În anul 1992, participă la Festivalul național de Muzică Ușoară “Mamaia” -  secțiunea Primă audiție  unde pentru melodia Amor nebun, versurile: Mihai Maximilian; interpret: Adrian Daminescu, obține Premiul II;
În anul 1993, participă la Festivalul național de Muzică Ușoară Mamaia   - secțiunea Primă audiție  unde pentru melodia Mamă mor, versurile: Mihai Maximilian; interpret: Aurelian Temișan, obține Premiul II .
În anul 2001, casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Melodii de Vasile Veselovski “Strada Speranței”.
În anul 2008  pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de   radio”, proiect  desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de radio, compoziţia sa, Strada speranței  pe versurile lui Mihai Maximilian , interpretă fiind Corina Chiriac  s-a clasat pe locul 29



sâmbătă, 8 decembrie 2018

LA MULȚI ANI



ŞTEFAN HRUȘCĂ  - 8 decembrie 1957 comuna Ieud, judeţul Maramureş.



În anul 1977, este absolvent al Liceului Pedagogic din Sighetul Marmaţiei.
Între anii 1981-1984 activează în Cenaclul Flacăra. Debutează la Cenaclu cu melodia Raza cerului senin.
În anul 1982, obţine marele premiu al Muzicii Folk.
În anul 1983, obţine premiul pentru creaţie.
În anul 1984, casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Ștefan Hrușcă.
În anul 1986, casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Urare pentru îndrăgostiți
În anul 1988, participă împreună cu Vasile Şeicaru la Festivalul Internaţional Pop de la Soci, URSS obţine Premiul Presei. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Ștefan Hrușcă și Vasile Șeicaru.
În anul 1990, casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Ștefan Hrușcă Colinde I. 
În anul 1991, se stabileşte în Canada, însă revine în fiecare an pentru turnee de vară şi mai ales de iarnă.  Pentru Albumul „Colinde I”  casa de discuri “Electrecord” îi acordă Discul de Aur pentru cele mai multe albume vândute.
În anul 1993, casa de discuri “Electrecord”, editează albumul La săvârșitu lumii Colinde . 
În anul 1995, casa de discuri “Intercont Music”, editează albumele Fostele iubiri și Ziurel de ziuă.
Din anul 1997, reia seria concertelor împreună cu Vasile Şeicaru.
În anul 1998, casa de discuri “Metropol Music”, editează albuml Deschide ușa creștine.
În anul 2000, casa de discuri “Intercont Music”, editează albumul Crăciunul cu Hrușcă.
În anul 2001, casa de discuri “Intercont Music”, editează albumul Sfântă-i seara de crăciun
În anul 2002, pe data de 6 mai  Ministerul Culturii şi Cultelor în cadrul Galei „O zi printre stele” îi acordă Premiul de Onoare.
În anul 2005, casa de discuri “Cat Music”, editează albumul Iarăși florile dalbe.
În anul 2007, casa de discuri “Cat Music”, editează albumul Balade speciale.
În anul 2008, pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”,  proiect desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de radio melodia Copacul îndrăgostit pe versurile poetului Dan Verona  s-a clasat pe locul 15, iar melodia Rugă pentru părinți  pe textul poetului Adrian Păunescu  s-a clasat pe locul 48.
În anul 2012, apare albumul La mijlocul cerului.





luni, 3 decembrie 2018

LA MULȚI ANI


MARCEL PAVEL- 4 decembrie 1959, Independenţa judeţul Galaţi.


                       
Din anul 1965, urmează Şcoala de Muzică din Cîmpulung la secţia vioară şi ulterior la violoncel. Este absolventul Liceului de Muzică din Piteşti. Îşi formează  propria formaţie. Obţine atestatul de instrumentist.
În anul 1981, intră în grupul rock Riff;
În anul 1984, cîntă în grupul Graffiti, apoi Blitz;
În anul 1985, intră în formaţia Sistem la propunerea lui Gabriel Nacu;
Din anul 1987, cîntă la Bucureşti cu Young Generation. Susţine programele barului de noapte Nord
Din anul 1990 începe colaborarea cu Marin Petrache Peche (din grupul Cromatic), participând şi la turnee internaţionale în Italia, Germania. Primele piese proprii i-au fost compuse de către Dani Constantin.
În perioada 1995-1999, cîntă în spectacolele de la Cazinoul Victoria. Formează duet cu Sanda Ladoşi cu care va avea un mare succes.
În anul 1996, din partea editurii „Actualitatea muzicală primeşte premiul „Vocea de la miezul zilei”
În anul 2000, va realizează pe scena Ateneului Român spectacolul „Marcel Pavel şi invitaţii săi”. Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară  “Mamaia'00” secţiunea „şlagăre” unde melodia Frumoasa mea,  compozitor şi textier: Ovidiu Komornyik obţine Premiul de Popularitate. La Festivalul Cîntecului de Dragoste  unde interpretând  melodia Frumoasa mea,  compozitor obţine Trofeul. Din partea editurii „Actualitatea muzicală primeşte premiul „Vocea de la miezul zilei” .Casa de producție “Trassglobal Emi” editează albumul Frumoasa mea.
În anul 2001, la Premiile Muzicale Radio România este desemnat ca fiind „Cel mai bun interpret pop”  obţinând şi distincţia de „Vedeta anului 2000”. Casa de producție “Trnasglobal Emi” editează albumul Te vreau lângă mine.
În anul 2002, împreună cu Monica Anghel vor reprezenta România la Eurovision în Tallin  Estonia, unde interpretând melodia Tell me why, compozitor Ionel Tudor se situează în primele zece locuri ale clasamentului. La Premiile Industiei Muzicale Româneşti este apreciat ca fiind „Cea mai bună voce masculină”. La Premiile Muzicale Radio România este desemnat ca fiind „Cel mai bun interpret pop” iar pentru melodia Unde ești? compozitor Raymond Vanku obţine disticţie de Cel mai bun cântec pop
În anul 2003, este invitat împreună cu Monica Anghel pentru a susţine un recital la Festivalul Muzical de la Veneţia şi în Polonia. La Premiile Muzicale Radio România albumul Te vreau lângă mine primeşte distincţia de „Cel mai bun album pop”.
În anul 2004, casa de producție “Media Services” editează albumul Doar pentru tine.

În anul 2005, din partea postului de televiziune Realitatea TV primeşte diploma „10 pentru România ” la categoria „Cel mai bun interpret vocal”.
În anul 2006, la Premiile Muzicale Radio România este desemnat ca fiind „Cel mai bun interpret pop”. Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară de la “Mamaia'06” secţiunea „creaţie” unde melodia De dragul tău compozitor Andrei Tudor  obţine Premiul al II-lea.
În anul 2007, apare albumul De dragul tău
În anul 2008, pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”,  proiect desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de radio melodia Frumoasa mea compozitor Ovidiu Komornyik  s-a clasat pe locul 21. Pe data de 14 decembrie participă la spectacolul de gală „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”, organizat de Radio România, unde va înterpreta melodia  Frumoasa mea, acompaniată fiind de orchestra Big Band Radio condusă de Ionel Tudor.
În anul 2010, este absolvent al  Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.
În anul 2011, casa de producție “Ovo Music”, editează albumul Nu te mai am.
În anul 2013, apare albumul Verry clasic.

                        2) Alternative pop dance – Autor: Daniela Caraman Fotea şi Titus Andrei
                Editura HUMANITAS EDUCAŢIONAL   - anul 2003




duminică, 2 decembrie 2018

LA MULȚI ANI


ANDREI TUDOR  - 2.12. 1983,  București




Începe să studieze pianul  de la 4 ani.
Urmează cursurile liceului Liceului ″George Enescu″, pe parcursul căruia începe să compună, să fie pianist în diverse formule și să colaboreze cu Big Bandul Radio.
În anul 1999 participă la Festivalul Mamaia – secțiunea creație, fiind cel mai tînăr concurrent.
În paralel cu pregătirea în domeniul muzicii clasice, începe să studieze jazul și muzica pop. Acompaniază aproape toți soliștii care cîntă live, în nenumăratele recitaluri,  concursuri, festivaluri, spectacole, emisiuni radio-tv.
În anul 2001, împreună cu formația „Centrul Civic” participă la Festivalul Mamaia – Secțiunea Creație  unde pentru piesa  Tu ești singura obține premiul II.
În anul 2002, împreună cu formația „Centrul Civic” participă la Festivalul Național Studențesc „ Gaudeamus”  unde pentru piesa  În asfințit obține Premiul I
În anul 2003, participă la Festivalul Cîntecului de Dragoste  unde pentru melodia Dacă mâine ar fi să pleci,  interpret NICO obține Premiul Radiodifuziunii Române. La Festivalul Internațional al Cîntecului de la Cairo (Egipt) la secțiunea Creație pentru melodia I ASK YOU WHY interpret Luminia Anghel obține Premiul II. La Festivalul ″Voice of Asia″ la secțiunea interpretare pentru melodia I ask to why interpret Luminia Anghel obține Premiul I
În anul 2004 participă la Festivalul “Mamaia'04” – Secțiunea Creație  unde pentru melodia   Spune da, spune nu interpret NICO obține premiul II, pentru melodia Cât de frumoasă ești – interpret: Mihai Trăistatiu, obține Premiul III, și Premiul Presei. La Festivalul Cîntecului de Dragoste  pentru melodia Cât de frumoasă ești – interpret: Mihai Trăistatiu, obține Trofeul Festivalului și Premiul Presei.
În anul 2005, participă la Festivalul Mamaia Copiilor secțiunea Creație, unde pentru melodia Telenovele interpretă Gabriela Bugie, obține Premiul II . La Festivalul Mamaia – Secțiunea Creație pentru melodia   De dragul tău – interpret Marcel Pavel  obține Premiul II. La Festivalul ″Voice of Asia″ la secțiunea interpretare  unde pentru melodia Spune da, Spune nu  interpretă  Nico obține Premiul Juriului
În anul 2006  participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia unde pentru melodia Chiar dacă pari nebun  obține Premiul III. La Festivalul Internațional ″Festa della scuola″ din Italia pentru melodia Televovele interpretă Gabriela Bugie, obține Premiul II.
În anul 2007 a orchestrat și a asigurat conducerea muzicală a cunoscutei emisiuni – concurs ″Megastar″ la Prima Tv.
În calitate de compozitor a colaborat cu nume importante ale muzicii pop românești cum ar fi: Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Luminița Anghel, Mihai Trăistariu, Dragoș Chircu, Vlad Miriță.
A compus și orchestrat pentru orchestra simfonică, în cunoscutele spectacole ″Proms of Delight″ ce au avut loc pe prestigioasa scenă a Filarmonicii ″George Enescu″ și în cadrul Festivalului Enescu.

În anul 2009,   participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia  - Secțiuea Creație unde pentru melodia Tu nu vezi cerul – textieră: Andreea Andrei; interpret: Pascha (Alexandru Parfeni)  obține Premiul I.





SĂ NE REAMINTIM DE MAESTRUL


CORNEL FUGARU  - 2.12. 1940 București  - 13 – 07- 2011   București.


                       
Între anii 1961 – 1966 urmează cursurile Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, unde studiază cu V. Iușceanu teorie; GAH. Dumitrescu armonie, Miriam Marbe contrapunct și Ștefan Niculescu forme. După absolvirea Conservatorului se angajează ca profesor la Școala Populară de artă din București.
În anul 1964, pe data de 22 octombrie, debutează împreună cu formația „Sincron” pe care o și conduce;
Între 1964-1978 a condus formația Sincron.
În anul 1966, compune muzica pentru spectacolul de televiziune Opt minute de vis.
În anul 1967, compune muzica pentru spectacolele de televiziune Opt exerciții pe 625 de linii și Împușcături pe portative. Casa de discuri “Electrecord” editează albumele Sincron
În anul 1968, participă la festivalul mondial al tineretului și studenților de la Sofia unde pentru melodia HĂULIUTA, obține Premiul III.
În anul 1978, participă la festivalul „Primăvara cîntecului” de la Poznan, Polonia  unde pentru melodia Învață să știi, obține Premiul III. Cu melodia Autostrada cîntecului,  intră în finala Festivalului de teme de jazz  de la Monaco. La festivalul cântecului oştenesc „Te apăr şi te cânt patria mea” melodia A fi ostaș  obţine mențiune.
În anul 1981, participă la concursul „Șlagăre în devenire”  unde pentru melodia Salcâmul de pe strada mea obține premiul I. La festivalul „Cîntarea Românei” pentru melodia Cine a născocit iubirea?  obține premiul II. La festivalul „Melodii ʼ80”  pentru melodia De ce-ai plecat din viața mea? obține mențiune specială.
În anul 1982, Casa de discuri “Electrecord” editează albumul Am ales nemărginirea.
În anul 1984, Casa de discuri “Electrecord” editează lp-ul Cornel Fugaru.
În anul 1983,  participă la Festivalul de Muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Eu cred în dragoste obține premiul juriului
În anul 1984, participă la festivalul „Primăvara cîntecului” de la Poznan, Polonia  unde pentru melodia Ascude-mi cu privire inima, obține Premiul III. La festivalul „Melodii ʼ83” pentru melodia Eu cred în dragoste obține premiul publicului. Intră în finala Festivalului internațional de muzică ușoară din Chile
În anul 1985, participă la Festivalul  de muzică ușoară de la Mamaia unde pentru melodia Ajută-mă să nu mă-ndrăgostesc de tine  obține premiul juriului
În anul 1986, participă la Festivalul național de muzică ușoară “Mamaia'86” unde pentru melodiile De vrei să știi ce înseamnă român și Doar marea  obține marele premiu. La Festivalul „Melodii ʼ85” unde pentru melodia Adio, dar rămân cu tine  obține premiul publicului.
În anul 1988, participă la festivalul „Cîntecele mării” – Rostok unde pentru melodia Doar marea, obține premiul pentru cea mai bună orchestrație. La festivalul naţional de muzică uşoară de la “Mamaia'88” pentru melodia Dă-mi o șansă, textier: Dan V. Dumitriu; interpret: Gabriel Cotabiță obţine Trofeul.
În anul 1990, participă la Festivalul Național de Muzică ușoară  Mamaia'90” unde pentru melodia Dă-mi o șansă obține Premiul I.
În anul 1993, participă la Festivalul Național de Muzică ușoară  Mamaia'93” unde pentru melodia Vino la mine – textier: Mirela Voiculescu Fugaru; interpret: Loredana Groza obține Premiul din partea sponsoului MARINCO S.R.L.
În anul 1994, participă la Festivalul Național de Muzică ușoară  Mamaia'93  - secțiunea PRIMĂ AUDIȚIE unde pentru melodia Ne vom iubi  – textier: Mirela Voiculescu Fugaru; interpretă: Monica Anghel obține Premiul II.
În anul 1995, participă la Festivalul  național de Muzică Ușoară  Mamaia'95 unde pentru melodia Spune-mi  - textier: Mirela Voiculescu Fugaru; interpret: Monica Anghel obține Premiul I.
În anul 1997, participă la South Pacific International Song Contest secțiunea Baladă unde obține Premiul. La Song Festival Makfest – Macedonia, unde obține marele Premiu
În anul 1998, participă la la South Pacific International Song Contest secțiunea Baladă unde obține Premiul I. La Children International Nile Song Festival  - Cairo unde obținre premiul III.
Din anul 1980 este membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor din R.S.R. și membru ACIN.
Din 2001, este fondator şi organizator, alături de soţia sa Mirela Voiculescu Fugaru, al festivalului Internaţional al Cîntecului pentru Copii „Steaua de Aut” (The Golden Star), fiind şi director executiv al festivalului  „The Golden Star”. Apare albumul In the name of music.
În anul 2008,  pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de   radio”, proiect  desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de radio compoziţia sa: Spune-mi  pe versurile soției sale, Mirela Fugaru, interpretă fiind Monica Anghel s-a clasat pe locul 18; iar compoziţia Am ales nemărginirea  textier: Eugen Dumitru,  s-a clasat pe loul 44.




miercuri, 31 octombrie 2018

LA MULȚI ANI

GABRIEL COTABIŢĂ – 1 noiembrie 1955, Craiova



Absolvă cursurile facultăţii Institului de Electrotehnică din Craiova
Între anii 1967-1969 urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova.
În anul 1975, debutează în muzica rock alături de grupul Redivivus. În luna octombrie are  primul spectacol cu grupul Redivivus.
Între 1979-1980 colaborează şi cu formaţia Basorelief. După încetarea formaţiei Redivivus, Gabriel Cotabiţă înfiinţează trupa Fapt Divers cu care cântă în restaurante. Ulterior trupa se va numi Redivivus;
În anul 1983 se alătură formaţiei Holograf.
În anul 1986 debutează la festivalului de la Mamaia  - secţiunea creaţie cu melodia Chemarea pământului  compozitor : Ionel Tudor, textier: Andreea Andrei.
În anul 1987 participă concursul „Melodii 86” unde susţine şi un recital acompaniat fiind de trupa HOLOGRAF. Participă la Festivalul de Muzică de dans pentru tineret de la Costineşti, unde este  desemnat ca fiind cel mai bun solist al festivalului. La concursul „Melodii 86” melodiile: Noapte albastră şi Aș vrea  compozitor : Ionel Tudor, textier fiind Andreea Andrei sunt laureate. La festivalul  „Mamaia 87” melodia Steaua vieții terra este laureată.
În anul 1988, participă la Concursul „Şlagăre în devenire” unde înterpretând melodia Încearcă compozitor Cornel Fugaru, textier: Dan V. Dumitriu obţine premiul publicului. La festivalul  de muzică uşoară “Mamaia'88” unde melodia Dă-mi o șansă compozitor Cornel Fugaru, textier: Dan V. Dumitriu obţine Trofeul. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Noapte albastră.
În anul 1989, participă la Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'89” unde melodia Trepte spre albastru este laureată. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul Noi rămânem oameni.
În anul 1990 susţine primul recital la Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'90”. Participă la Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'90” unde interpretând  melodia Ave Maria compozitor Cornel Fugaru, textier: Dan V. Dumitriu obţine Trofeul; iar pentru melodia Mă tem să mai sper obține locul III.
În anul 1991, prezintă Festivalul „Bucureşti '91”. Participă la Festivalul “București '91” unde melodia Poate că mâine obține locul al III-lea. La Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'91”  melodia Te rog domnișoara, nu pleca  compozitor Horia Moculescu, textier: Mihai Maximilian, este desemnată ca fiind şlagărul anului iar melodia Ce mai vrei? compozitor Horia Moculescu, textier: Aure Storin, obţine locul al III-lea la secțiunea șlagăre. Casa de discuri “Electrecord”, editează albumul În fiecare zi mi-e dor de tine. Casa de discuri “Mar Music Production”, editează albumul Prima iubire și ultima.
În anul 1992, participă la Festivalul muzică uşoară „Mamaia'92”, unde melodia Lasă-mi pe cer o stea,   compozitor Ion Cristinoiu, textier: Dan V. Dumitriu, obţine trofeul festivalului. Melodia Dacă lumea ar fi a mea obține locul II la secţiunea creaţie, iar melodia Balada ultimului soldat obține locul II la secţiunea şlagăre. Susţine recital la Festivalul Internaţional „Cerbul de aur”.
Între 1992-1994, este director artistic al casei de discuri Romagram
În anul 1993, la Festivalul „Bucureşti '93” interprează în afară concursului melodia în prima audiţie Voice from above cântec închinat memorie lui Freddie Mercury. Participă la Festivalul muzică uşoară „Mamaia'93”, unde melodia Voice from above, compozitor Ionel Tudor , textier: J de/G. Harrison  Alvare, devine şlagărul anului la acest festival. Casa de discuri “Romargan”, editează albumul Prizonier.
În anul 1995, din septembrie şi până la sfârşitul anul 1998 este director muzical şi realizator la Tele 7ABC. Participă la Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'96” unde debutează în calitate de compozitor cu melodia Amintirea ta  - interpretă Nicoleta Ciopraga. În cadrul aceluiași festival, melodia Raiul e pe pământ compozitor Ion Cristinoiu, textier: Mihai Dumbravă, devine şlagărul anului la acest festival.
În anul 1996 , la postul de televiziune Tele 7ABC prezintă alături de Liliana Munteanu timp de 9 luni emisiunea „Weekend ABC”. Participă la Festivalul muzică uşoară „Mamaia'96” unde melodia Atunci când nu ești compozitor Ion Cristinoiu, textier: Gabriel Cotabiţă obţine locul al II la secţiunea şlagăre.
În anul 1997,  la postul de televiziune Tele 7ABC prezintă împreună cu  Mihaela Burda timp de 1 an de zile emisiunea concurs „Se întâmplă numai duminica”. Participă la Festivalul muzică uşoară „Mamaia'97”,  unde melodia Poate că da, poate că nu, compozitor Ionel Tudor, textier: Andreea Andrei obţine locul II secţiunea şlagăre, iar melodia Să nu ne spunem adio - obţine locul al II-lea secţiunea „Creaţie”. La Festivalul „Cântecului de dragoste” secţiunea „Şlagăre” unde melodia  Să nu ne spunem adio câştigă trofeul festivalului. Obţine diploma de merit la „Unisong  International Song Contest” ţinut în SUA. Casa de discuri “Roton”, editează albumul Viața e un cazino.
În anul 1998, participă la festivalul „Pacific International Song Contest Surfers Paradis” ţinut în Australia unde la secţiunea Soul R&B obţine premiul al III-lea.
În anul 2001, participă la festivalurile „Bucureşti 2001” şi „Callatis 2001” unde este prezentator şi director artistic al celor 2 festivaluri. La Festivalul de muzică uşoară “Mamaia'01” unde lansează piesa Mai trece o noapte. Participă la emisiunea Muzica e viața mea - emisiunea difuzată pe postul
TVR şi care îi este dedicată.
În anul 2002, formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH2. În acest an are mare succes şi ca producător de eveniment alături de Aldacofilm şi Pro Familia: Festivalul „Mamaia”; “Lumina de la malul mării” „7 zile- 7 nopţi” – ţinut la Mangalia, Noapte dintre ani de la circul Globus – Nopatea Majoratului. În anul 2002, pe data de 6 mai Ministerul Culturii şi Cultelor în cadrul Galei  „O zi printre  stele” îi acordă  „Diploma de onoare”. La sfârştiul anului 2002 cotidianul „Libertatea”publică un sodaj făcut de  INSOMAR conform căruia Gabriel Cotabiră este „cel mai talentat cântăreţ”. Casa de discuri “Nova Music”, editează albumul VH2 – Greatest Heats.
În anul 2008, pe data de 2 noiembrie la  finalul  proiectului „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”,  proiect desfăşurat pe parcursul a 4 luni de zile, pe postul public de radio melodia Prima iubire și ultima  compozitor Horia Moculescu, textier: Mihai Maximilian,  s-a clasat pe locul 25. Pe data de 14 decembrie participă la spectacolul de gală „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”, organizat de Radio România, unde va înterpreta melodia  Prima iubire și ultima, de orchestra Big Band Radio condusă de Ionel Tudor.
În anul 2010, în cadrul Festivalul de muzică ușoară “Mamaia'10” primește premiu de excelență. Casa de discuri “Ovo Music”, editează albumul Fărâme de tandrețe.
În anul 2012, pe data de 6 octombrie susține un recital în cadrul Festivalul Internațional “Dan Spătaru”. Editura “Adevărul” scoate albumul 25 de ani de nopți albastre
                                                  
  
            Sursa: 1)  http://ro.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Cotabi%C8%9B%C4%83;
                       2) http://www.gabicotabita.go.ro/




LA MULȚI ANI


RADIO ROMÂNIA
Nu cred că există om care să nu fi ascultat măcar o dată în viaţă postul de  RADIO ROMÂNIA.
Îmi aduc aminte că aşteptam cu nerăbdare emisiunile muzicale de la postul Radio România Actulităţi. Până în anul 1989 pe lungimile radioului se auzeau doar 3 posturi de radio: programul 1, programul 2 şi programul 3 (Radio Tineret ).
Programul 1 era dedicat tuturor genurilor muzicale. Aşteptam cu nerăbdare emisiunea de dedicaţii muzicale CURIERUL MELODIILOR difuzată de la 8 – 9 şi prezentată cu mare profesionalism de: Adriana Marian, Mirela Stoenescu, Gabriel Scraba, Ana Maria Zaharescu, Şerban Georgescu, Titus Andrei, Cezar Andrei, Marcel Dragomir. Tot atunci şi cu aceeaşi plăcere ascultam şi emisiunile de seară cât şi emisiunile de divertisment.
Programul 2 era un program cultural unde se difuzau foarte multe concerte şi spectacole .
Programul 3 era dedicat tinerilor de aceea el se mai numea şi Radio România Tineret.
Mai târziu după 1990 aceste posturi au devenit : România Actualităţi, România  Cultural şi România Tineret.

ISTORIA RADIOULUI ROMÂNESC:
-      în anul 1928 în ziua de joi 1 noiembrie la ora 17 se difuzeată prima emisunea a postului Radio România;
-      în anul 1929:
● pe data de 22 ianuarie se difuzează prima emsiune pentru cei mici intitulată  ORA COPIILOR;
● pe data de 23 ianurie se difuzează prima piesă de teatru poemul liric – O TOAMNĂ de Alfred Moroşanu;
● în februarie se difuzează primele cursuri radiofonice de limbă germană şi franceză;
● pe data de 14 aprilie se difusează în direct de la Opera Română „Aida” de Giuseppe Verdi


-    în anul 1930:
● apare UNIVERSITATEA RADIO  - emisiune ce transmite conferinţe ţinute de persoanlităţi ale intelectualităţii româneşti, din perioada interbelică;
● apar emisiunile: ORA SĂTENILOR şi ORA ŞCOLARILOR;
● este trasmis pentru prima oară un miting aviatic;
● pe 21 martie are loc prima transmisiune directă din Studioul de concerte a sălii Radio  - opera – BĂRBIERUL DIN SEVILIA   
-    în anul 1932 pe 11 februarie se inaugurează Studioul mare din Strada General Berthelot;
-    în anul 1933 pe 11 iunie are loc prima transmisie a unui meci internaţional de fotbal România – Iugloslavia;
-    în anul 1936 Societatea de Difuziune Radiotelefonică devine Societatea Română de Radiodifuziune;
-    în anul 1937 pe 20 februarie se lansează la radio Maria Tănase;
-    în anul 1938 pe 8 octombrie ia fiinţă primul studio regional  - Radio Basarabia cu emisiuni în limba română şi în limba rusă;
-    în anul 1939 pe 12 februarie  se lansează o emisiunea românească pentru America
-    în anul 1941 :
● pe data de 2 noiembrie la Iaşi se deschide staţie Radio - Moldova;
● se înfiinţează Corul radio
-     în anul 1942 apar emisiuni precum: Ora oştenească germano-română; Ora oştenească italo-română; Oraşe româneşti, Transilvănenii şi cultura română;
-    în anul 1948 pe data de 11 iunie are loc naţionalizarea Societăţii Naţionale de Radiodifuziune;
-    în anul 1951 pe data de 10 noiembrie apare primul număr al Revistei de Programe a Radiodifuziunii;
-    în anul 1952 pe data de 27 noiembrie se dă în folosinţă actuala clădire a Radioului ;
-    în anul 1954 Societatea de Radiodifuziune emitea pe 2 programe. Apar noi posturi regionale :
● pe 15 martie se inaugurează Radio Cluj;
● pe 6 iunie Radio Craiova
-    în anul 1955 pe data de 5 mai apare postul regional Radio – Timişoara;
-    în anul 1956:
  se redeschide Radio Iaşi;
● odată cu apariţia Televiziunii Române, Radio România fuzionează cu aceasta formând împreună instituţia Radioteleviziunea Română;
● în anul 1956 şi 1957 încep emisiunile pe unde  ultrascurte doar în Bucureşti ale Programului 1, respectiv Programului 2
-    în anul 1958 pe data de 2 martie apare postul regional Radio Târgu-Mureş;
-    în anul 1961 se inaugurează Studioul de Concerte Mihail Jora;
-    în anul 1963 pe data de 5 mai începe să emită Programul 3, difuzând între orele 15-24 piese de teatru şi emisiuni culturale;
-    în anul 1967 pe Litoral ia fiinţă RADIO VACANŢA;
-    în anul 1973 în luna martie canalul 3 îşi măreşte durata de emisie 11-12 ore dedicându-se în special tinerilor ;
-    în anul 1990:
♦ pe data de 20 ianuarie se înfiinţează studioul  regional  CONSTANŢA;
♦ începe să emită şi Antena Bucreştilor devinită în anul 1998  Radio Bucureşti;
♦ ulterior apare un post destinat populaţiei rurale intitulat ANTENA SATELOR 
-    în anul 1996 are loc reorganizarea programelor de emisie după modelul RADIO FRANCE , înfiiţîndu-se trei canale de emisie ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, ROMÂNIA CULTURAL şi ROMÂNIA TINERET ;
-    în anul 1997 pe data de 24 martie începe să emită RADIO ROMÂNIA MUZICAL;
-    în anul 2004 din data de 1 octombrie RADIO ROMÂNIA TINERET devine RADIO3net, emiţând numai pe internet. După dispariţia actorului Florian Pitiş, care era şi directorul postului RADIO3 net devine  RADIO 3 net „FLORIAN PITIŞ”  


-    în prezent Radio România emite pe:
● 3 posturi naţionale:
♦ RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI,
♦ RADIO ROMÂNIA CULTURAL
♦ ANTENA SATELOR;
● 2 posturi internaţionale:
♦ RADIO ROMÂNIA INTERNAŢIONAL 1 ÎN LIMBA ROMÂNĂ;
♦ RADIO ROMÂNIA INTERNAŢIONAL 2 ÎN 10 LIMBI STRĂINE
● 8 posturi regionale:
♦ RADIO BUCUREŞTI;
♦ RADIO CLUJ;
♦ RADIO CONSTANŢA;
♦ RADIO CRAIOVA;
♦ RADIO IAŞI;
♦ RADIO REŞIŢA;
♦ RADIO TIMIŞOARA;
♦ RADIO TÂRGU MUREŞ
● 1 post dedicat exclusiv muzicii clasice :
♦ RADIO ROMÂNIA MUZICAL
● 2 posturi pe internet:
♦ RADIO 3 net „FLORIAN PITIŞ”   ;
♦ RADIO KIDS